avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Notificare Autoritatea Nationala de Supraveghere a ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Notificare Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Pentru deschiderea unui magazin online este necesara Notificarea Autoritatii nationale de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal ?
Avand in vedere ca pentru a cumpara de pe site, clientul trebuie sa complecteze un formular de comanda, in care trece si datele personale (nume, prenume) cat si cele legate de expeditia marfurilor (adresa), va trebui sa obtineti si autorizatia ANPC.
Dupa obtinerea acesteia, este necesar sa respectati si art.3 din Ordinul ANPC nr.433/2009

Art. 3. — Operatorii economici care administreaza site-uri de e-commerce (comert electronic) sunt obligati sa prezinte pe prima pagina a site-ului (home page) un link catre adresa oficiala de web a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma online fcostea fcostea Buna ziua, As dori sa stiu care este legislatia sub care funct. firmele care au ca ob. de activ comertul online sau activitatile online (gen vanzari produse ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pentru magazin online. ce documente fiscale sunt obligatorii? Mihai223 Mihai223 Pentru un magazin cu vanzare online si livrare prin curier trebuie casa de marcat fiscal si emitere de bon fiscal SAU e suficient si perfect legal emiterea de ... (vezi toată discuția)
Comert on line bobams bobams Buna ziua, Am cateva intrebari despre legalitatea comertului electronic cu produse it. Firma exista deja, platitoare de TVA, inregistrata in reg operatiunilor ... (vezi toată discuția)