avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta si durata de cotizare pentru pensionare cu grad ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta si durata de cotizare pentru pensionare cu grad de handicap

Ce varsta si cati ani de munca trebuie sa am pentru a ma pensiona, avand in vedere
ca sunt nascuta pe data de 19.02.2013, am 30 de ani si 5 luni ani de munca si de la data de 14.03.2013, mi s-a emis si decizia de gradul II de handicap preexistent calitatii de angajat ( din copilarie)?.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:14, 15 Martie 2013
Handicapul poate fi:
-Grav
-Accentuat
-Mediu

19/02/2013 nu pot fi,datele de nastere.
Da am gresit, data corecta este 19.02.1957. Handicapul este mediu.
Varsta standard este de 60 de ani si 8 luni.
Beneficiati de o reducere cu 10 ani,in condtiile realizarii stagiului complet de cotizare de 30 de bani si 8 luni.

Anexa 5

Februarie 1957 │Octombrie 2017 │ 60/8 │ 30/8 │ 15/0 │

Legea 263/2010

Art. 58
Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare in conditii de handicap preexistent calitatii de asigurat beneficiaza de reducerea varstelor standard de pensionare prevazute in anexa nr. 5, in functie de gradul de handicap, dupa cum urmeaza:

c) cu 10 ani, in situatia asiguratilor cu handicap mediu, daca au realizat, in conditiile handicapului preexistent calitatii de asigurat, stagiul complet de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere varsta pensionare - handicap grad iii amphora amphora Buna ziua, Sunt nascuta in februarie 1957, am o vechime de 31 ani si 1 luna (stagiu integral de cotizare) si certificat de handicap grad III; doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Despre pensionarea persoanelor cu handicap OnisoruDespina OnisoruDespina Sunt o persoana cu handicap accentuat, incadrata in gradul II cu mult timp inainte de angajare. Sunt nascuta in 26.03.1957 si pe 15 martie a. c. am implinit 20 ... (vezi toată discuția)
Pensionare chris_04 chris_04 Mama mea are incadrare handicap accentuat si pensie de invaliditatedin 2009. Mi sa spus ca o pot scoate in ianuarie 2017 la pensie, fiind nascuta in iulie ... (vezi toată discuția)