verisoara mea a accidentat un pieton care a traversat neregulamentar, la 15 metri de trecerea de pietoni. Pietonul este in stare foarte grava, spitalizat cu multiple fracturi. Verisoara mea nu-si mai aminteste mai nimic, nici n-a vazut pietonul. Ea circula pe banda 2-a, iar pe banda 1 se pare ca ar fi fost o alta masina care a acordat prioritate pietonului, desi nu era trecere.
Are vreo importanta in instanta ca era trecerea de pietoni in apropiere? La ce se poate astepta daca moare? La ce se poate astepta daca nu moare? Ce ar trebui sa faca? Sa caute martori? Sa vorbeasca cu firma de asigurari? Sa-i plateasca spitalizarea, sa-si bage masinuta in service sa si-o repare pe banii personali?
politia i-a dat dovada si momentan circula cu dovada
Va avea o importanta deosebita raportul intocmit de agentii de politie veniti la fata locului. Din cele expuse de dumneavoastra, verisoarei i se va intocmi dosar penal pentru vatamare corporala din culpa sau pentru ucidere din culpa dar va fi exonerata de orice vina penala.
Daca pietonul a sarit in fata masinii, fara a se afla in dreptul unei treceri de pietoni, atunci avem ca si cauza ce inlatura raspundere infractionala : cazul fortuit. Cum am spus, conteaza foarte mult rezultatul cercetarilor de la fata locului, infaptuite de organele judiciare. Ba mai mult, daca verisoara va repara masina pe asigurarea casco, exista posibilitatea ca firma de asigurari sa porneasca actiune impotriva victimei, actiune in justitie de recuperare a prejudiciului.
Cu siguranţă, dacă victima se afla în proxima apropiere a marcajului pietonal, a fost acordata prioritate de către alt participant la trafic, nu avem de a face cu un caz fortuit, verişoara dvs poate fi trasa la răspundere penala, despăgubirile civile vor fi suportate de asigurătorul de răspundere civila. Ajutorul, atenţia acordata victimei ce se afla acum în spital, este o chestiune de moralitate ce caracterizează fiecare om în parte.
Domnule avocat, 15 m de trecere nu inseamna pe trecere. Am avut o speta similara la o distanta de 8 m de trecere. in prezent victima este chemata la negocieri de catre firma de asigurari pentru recuperarea prejudiciului...depinde foarte mult de modul in care s-a realizat cercetarea la fata locului....chiar daca recunosc, definitia culpei cu prevedere ar putea sa va dea dreptate...