avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu vatamare corporala grava din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu vatamare corporala grava din culpa

verisoara mea a accidentat un pieton care a traversat neregulamentar, la 15 metri de trecerea de pietoni. Pietonul este in stare foarte grava, spitalizat cu multiple fracturi. Verisoara mea nu-si mai aminteste mai nimic, nici n-a vazut pietonul. Ea circula pe banda 2-a, iar pe banda 1 se pare ca ar fi fost o alta masina care a acordat prioritate pietonului, desi nu era trecere.
Are vreo importanta in instanta ca era trecerea de pietoni in apropiere? La ce se poate astepta daca moare? La ce se poate astepta daca nu moare? Ce ar trebui sa faca? Sa caute martori? Sa vorbeasca cu firma de asigurari? Sa-i plateasca spitalizarea, sa-si bage masinuta in service sa si-o repare pe banii personali?
politia i-a dat dovada si momentan circula cu dovada

Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:05, 15 Martie 2013
Va avea o importanta deosebita raportul intocmit de agentii de politie veniti la fata locului. Din cele expuse de dumneavoastra, verisoarei i se va intocmi dosar penal pentru vatamare corporala din culpa sau pentru ucidere din culpa dar va fi exonerata de orice vina penala.

Daca pietonul a sarit in fata masinii, fara a se afla in dreptul unei treceri de pietoni, atunci avem ca si cauza ce inlatura raspundere infractionala : cazul fortuit. Cum am spus, conteaza foarte mult rezultatul cercetarilor de la fata locului, infaptuite de organele judiciare. Ba mai mult, daca verisoara va repara masina pe asigurarea casco, exista posibilitatea ca firma de asigurari sa porneasca actiune impotriva victimei, actiune in justitie de recuperare a prejudiciului.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
Tirlea Andrei, Consilier juridic
Cu siguranţă, dacă victima se afla în proxima apropiere a marcajului pietonal, a fost acordata prioritate de către alt participant la trafic, nu avem de a face cu un caz fortuit, verişoara dvs poate fi trasa la răspundere penala, despăgubirile civile vor fi suportate de asigurătorul de răspundere civila. Ajutorul, atenţia acordata victimei ce se afla acum în spital, este o chestiune de moralitate ce caracterizează fiecare om în parte.
Domnule avocat, 15 m de trecere nu inseamna pe trecere. Am avut o speta similara la o distanta de 8 m de trecere. in prezent victima este chemata la negocieri de catre firma de asigurari pentru recuperarea prejudiciului...depinde foarte mult de modul in care s-a realizat cercetarea la fata locului....chiar daca recunosc, definitia culpei cu prevedere ar putea sa va dea dreptate...
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
Tirlea Andrei, Consilier juridic
Încercaţi sa analizat-o adevărul juridic din afirmaţiile unui user, dacă era la 15 m, se oprea un participant sa dea prioritate? Este caz fortuit ?
:) no comment...

Alte discuții în legătură

Neaaparat ajutor rog din suflet accident circulatie victima pieton Andrei123456 Andrei123456 Am lovit un pieton care a incercat sa traverseze printr-un loc care nu era semnalizat corespunzator cu trecere de pietoni sau altceva. Inca nu se stie cine ... (vezi toată discuția)
Concluzii expertiza flavianda flavianda Sunt nedumerit cu privire la expertiza unui accident soldat cu decesul pietonului ce traversa regulamentar pe zebra. In cuprinsul expertizei se spune ca ... (vezi toată discuția)
Accident trecere pieton uzzi098 uzzi098 pe data de 15.04.2009 am accidentat pe trecerea de pieton o fata in varsta de31 de ani.ma deplasam pe banda a doua cu 50 km/h limita de viteza in oras la pe ... (vezi toată discuția)