avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... concluzii expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

concluzii expertiza

Sunt nedumerit cu privire la expertiza unui accident soldat cu decesul pietonului ce traversa regulamentar pe zebra.
In cuprinsul expertizei se spune ca soferul nu a acordat prioritate de trecere si a accidentat pietonul pe zebra semnalizata prin indicatoare, victima procedand conform prevederilor legale, dar pe de alta parte accidentul putea fi evitat de ambele parti - de catre sofer prin masuri de prevenire si de catre victima prin atentie la vederea apropierii masinii.
Concluzia expertizei este: neacordare de prioritate pietonului care traversa regulamentar pe trecere de pietoni.
Avand in vedere gravitatea accidentului si aceste concluzii, ce deznodamant poate avea procesul penal? Dar procesul civil vizand despagubiri materiale si morale?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:38, 9 Februarie 2010
fapta ramane infractiune. dupa cum sunt si celelate probe din dosar se poate retine in sarcina autorului infractiunii circumstante atenuante sau agravante vis a vis de concluziile raportului de expertiza. Pe latura civila, se acorda oricum daune materiale si morale, daca s-a constituit careva parte civila
Procesul penal are legatura cu cel civil?
In instanta - in procesul penal sau numai in cel civil se vor cita si reprezentantii familiei victimei?
Ma surprinde concluzia expertizei. Acestea au un singur efect: bagarea in ceatza a judecatorului.
In cazul prezentat nu poate sa existe decat una dintre urmatoarele doua concluzii ale expertizei:
- conducatorul autoturismului avea timp si spatiu suficient pentru oprire in conditii de siguranta. In acest caz, conducatorul auto putea evita accidentul
- conducatorul auto nu avea timp si spatiu pentru oprire in siguranta (pietonul s-a angajatprea tarziu in traversare). In acest caz accidentul se putea evita de catre pieton, chiar daca se afla pe marcajul pietonal.
Calea de mijloc (culpa comuna) nu exista.
Solicitati expertului sa formuleze concluzii clare si fara posibilitati de interpretare.
Succes!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot ataca raportul de expertiza? xela1 xela1 Buna seara, Vreau sa stiu si eu cum as putea ataca paragrafu de mai jos, deoarece descrierea facuta nu coincide cu ce s-a intamplat in totalitate ( nu m-am ... (vezi toată discuția)
Accident mortal daune camimau camimau In urma unui accident rutier tatal meu a decedat. El nu a traversat pe la trecerea de pietoni iar soferul l-a lovit in plin desi traversase trei sferturi din ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)