Am avut un credit la Banca R. , contract pe care l-am actionat in instanta, pentru clauze abuzive. Intre timp Banca a trecut la executarea silita mi-a blocat conturile de salarii prin executorul judecatoresc , cu toate ca am contestat in instanta executarea silita . In instanta am cerut suspendarea executariipana la proces, si ulerior : incetarea/suspendarea/anularea acesteia intrucat am un proces pe rol. Ce pot sa fac , fiindca din salarii traiesc eu si familia ?
Daca conturile poprite sunt conturi exclusive de salariu, trebuie sa adceti la cunostinta executorului acest aspect, precum si sa depuneti acte doveditoare ( extras de cont ) la dosarul executional. Solicitati-i executorului sa dispuna poprirea asupra a 1/3 parte din ventiul net lunar al Dvs., catre tertul angajator. Confirmarea tertului angajator de infiintare a popririi pe salariu, va permite executorului sa emita o adresa catre banca prin care sa dispuna mentinerea popririi pe conturi, doar asupra sumelor ce nu deriva din drepturi salariale.
Cu privire la suspendarea provizorie a executarii silite, pana la solutionarea contestatiei la executare, daca instava va dispune aceasta suspendare, puteti sa comunicati de indata acest aspect si executorului.