avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Legalitate modalitate de completare factura fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Legalitate modalitate de completare factura fiscala

Aproape toate firmele/societatile comerciale/furnizorii care emit lunar facturi fiscale clientilor, la sfarsitul paginii, unde se afla TALONUL DE PLATA (acela care contine codul de bare pentru plata facturii), TOTALUL DE PLATA are urmatoarea structura:
1. Rest de plata factura anterioara + Factura Curenta = TOTAL DE PLATA
(exemplu Factura [EDITAT - Incalca pct. 2.11 din Regulament]) , sau
2. Sold precedent + Majorari de intarziere/penalitati + Factura curenta = TOTAL DE PLATA CU T.V.A. (exemplu [EDITAT - Incalca pct. 2.11 din Regulament]), sau
3. Total Factura curenta + Facturi neachitate = TOTAL PLATA (exemplu [EDITAT - Incalca pct. 2.11 din Regulament]) ... si lista poate continua.
Extrem de rar, sunt cazuri unde o firma/companie/furnizor care emite lunar Facturi Fiscale clientilor, la TALONUL DE PLATA (codul de bare), nu adauga la TOTAL si "Soldul precedent/Majorari de intarziere/penalitati/facturi neachitate/rest de plata factura anterioara", ci emit Factura Fiscala lunara avind numai "Total de plata factura curenta" (exemplu [EDITAT - Incalca pct. 2.11 din Regulament].)

Intrebarea este:

Tinand cont de legislatia nationala si/sau internationala referitor la Structura Facturilor Fiscale, este legal sau ilegal, ca ca o firma/companie/furnizor care emite lunar Facturi Fiscale clientilor, la TALONUL DE PLATA (codul de bare), sa nu adauge pe TALONUL DE PLATA, la TOTAL si "Soldul precedent/Majorari de intarziere/penalitati/facturi neachitate/rest de plata factura anterioara"? ... iar apoi sa pretinda ca "Soldul precedent/Majorari de intarziere/penalitati/facturi neachitate/rest de plata factura anterioara/etc" nu au fost achitate de catre client? Nu este o frauda sa se omita de la TOTALUL unei Facturi Fiscale lunare acele restante (intarzieri/penalitati/sold anterior)? Care este legislatia in acest sens?
Multumesc anticipat de raspuns(uri)
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Penalitati retroactive + sold precedent factura iubisif iubisif Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu urmatoarele: 1. Daca un furnizor de servicii este obligat, conform codului fiscal, sa mentioneze pe factura emisa catre ... (vezi toată discuția)
Anulare facturi control ioana_adry ioana_adry Cum este corect?....Am avut control in urma caruia mi s-au anulat cateva facturi de furnizori (achizitie marfa ) din anii precedenti (2005,2006,2007) in val ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez aceasta factura in contabilitate? lucihuci1978 lucihuci1978 Buna ziua Am primit o factura de la [EDITAT- incalca pct.2.11 din Regulament] cu urmatoarele servicii pe care nu le stiu in ce conturi contabile sa ... (vezi toată discuția)