avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general anulare facturi control
Discuție deschisă în Contabilitate în general

anulare facturi control

Cum este corect?....Am avut control in urma caruia mi s-au anulat cateva facturi de furnizori (achizitie marfa ) din anii precedenti (2005,2006,2007) in val aprox de 2000 lei care mi-au dus la o majorare de impozit de profit si penalitati de intarziere...... mentionez ca soldul facturilor (401) este 0....asa am preluat-o... si nu sunt f sigura de evidenta si operarea lor in contabilitate...va rog un mic ajutor din partea voastra...plsssss...multumesc anticipat!!1
Cel mai recent răspuns: ioana_adry , utilizator 09:59, 5 Octombrie 2009
1174=441 impozit suplimentar
1174=4481 majorari de intarziere pt anii precedenti
6581=4481 majorari de intarziere pt. anul curent
dar asta evidenteaza valoarea impozitul si majorarile de intarziere nu si facturile anulate...asta stiam..cu facturile anulate e mai greu...multumesc!
Ce intelegi prin facturi anulate? Dupa emiterea unei facturi nici macar finantele nu pot anula o factura vezi Codul fiscal
ART. 159
Corectarea documentelor
art.159
(1) Corectarea informaţiilor înscrise în facturi sau în alte documente care ţin loc de factură se efectuează astfel:

a) în cazul în care documentul nu a fost transmis către beneficiar, acesta se anulează şi se emite un nou document;

b) în cazul în care documentul a fost transmis beneficiarului, fie se emite un nou document care trebuie să cuprindă, pe de o parte, informaţiile din documentul iniţial, numărul şi data documentului corectat, valorile cu semnul minus, iar pe de altă parte, informaţiile şi valorile corecte, fie se emite un nou document conţinând informaţiile şi valorile corecte şi concomitent se emite un document cu valorile cu semnul minus în care se înscriu numărul şi data documentului corectat.
facturile (furnizor) au fost anulate in urma controlului...din lipsa datelor de identificare..asa srcie in raport
au fost" anulate" adica nu au fost luate in considerare la calculul impozitului pe profit - eu asa inteleg

Alte discuții în legătură

Monografie contabila dob.si penalit afp camyv camyv Buna ziua, in urma controlului s-au stabilit sume suplimentare de plata, exemplu TVA =10000 imp.profit = 10000 dob.TVA 5000 dob.imp.profit 5000 Cum se ... (vezi toată discuția)
Contabilitate - control fiscal ContSters103316 ContSters103316 Am avut control fiscal si mi-a calculat un impozit de 2% la achizitiile de produse agricole si evident majorari si penalitati calculate de la data achizitiei ... (vezi toată discuția)
Contabilizarea diferentelor de impozit profit si tva stabilite de organele de control Kolea41 Kolea41 buna seara , va rog un raspuns la intrebarea : cum se contabilizeaza diferentele stabilite -in plus bine-nteles -de catre organele de control financiar.. la ... (vezi toată discuția)