avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general anulare facturi control
Discuție deschisă în Contabilitate în general

anulare facturi control

Cum este corect?....Am avut control in urma caruia mi s-au anulat cateva facturi de furnizori (achizitie marfa ) din anii precedenti (2005,2006,2007) in val aprox de 2000 lei care mi-au dus la o majorare de impozit de profit si penalitati de intarziere...... mentionez ca soldul facturilor (401) este 0....asa am preluat-o... si nu sunt f sigura de evidenta si operarea lor in contabilitate...va rog un mic ajutor din partea voastra...plsssss...multumesc anticipat!!1
Cel mai recent răspuns: ioana_adry , utilizator 09:59, 5 Octombrie 2009
Cred ca in urma controlului, cheltuielile inregistrate in baza facturilor emise de anumiti furnizori, au fost considerate nedeductibile si astfel vi s-a calculat impozit suplimentar, plus majorari. Din punct de vedere contabil, nu trebuie sa faceti decat inregistrarile cu impozitul pe profit si majorarile aferente, stabilite suplimentar de control. Nu se anuleaza nici o factura. Se considera doar ca nedeductibile la calculul impozitului pe profit aferent acelei perioade.
"S-au anulat" - adica prin nerecunoasterea lor.
Ca valoare ele au fost trecute la ch.nedeductibile, la calculul impozitului pe profit (la valoarea totala a facturii, inclusiv tva-ul).

Sunt de acord cu ce a scris Cornelia "din punct de vedere contabil, nu trebuie sa faceti decat inregistrarile cu impozitul pe profit si majorarile aferente, stabilite suplimentar de control".
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
Ioana Constantin, Contabil
multumesc mult pentru informatii!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila dob.si penalit afp camyv camyv Buna ziua, in urma controlului s-au stabilit sume suplimentare de plata, exemplu TVA =10000 imp.profit = 10000 dob.TVA 5000 dob.imp.profit 5000 Cum se ... (vezi toată discuția)
Contabilitate - control fiscal ContSters103316 ContSters103316 Am avut control fiscal si mi-a calculat un impozit de 2% la achizitiile de produse agricole si evident majorari si penalitati calculate de la data achizitiei ... (vezi toată discuția)
Contabilizarea diferentelor de impozit profit si tva stabilite de organele de control Kolea41 Kolea41 buna seara , va rog un raspuns la intrebarea : cum se contabilizeaza diferentele stabilite -in plus bine-nteles -de catre organele de control financiar.. la ... (vezi toată discuția)