Cum este corect?....Am avut control in urma caruia mi s-au anulat cateva facturi de furnizori (achizitie marfa ) din anii precedenti (2005,2006,2007) in val aprox de 2000 lei care mi-au dus la o majorare de impozit de profit si penalitati de intarziere...... mentionez ca soldul facturilor (401) este 0....asa am preluat-o... si nu sunt f sigura de evidenta si operarea lor in contabilitate...va rog un mic ajutor din partea voastra...plsssss...multumesc anticipat!!1
Cred ca in urma controlului, cheltuielile inregistrate in baza facturilor emise de anumiti furnizori, au fost considerate nedeductibile si astfel vi s-a calculat impozit suplimentar, plus majorari. Din punct de vedere contabil, nu trebuie sa faceti decat inregistrarile cu impozitul pe profit si majorarile aferente, stabilite suplimentar de control. Nu se anuleaza nici o factura. Se considera doar ca nedeductibile la calculul impozitului pe profit aferent acelei perioade.
"S-au anulat" - adica prin nerecunoasterea lor.
Ca valoare ele au fost trecute la ch.nedeductibile, la calculul impozitului pe profit (la valoarea totala a facturii, inclusiv tva-ul).
Sunt de acord cu ce a scris Cornelia "din punct de vedere contabil, nu trebuie sa faceti decat inregistrarile cu impozitul pe profit si majorarile aferente, stabilite suplimentar de control".