avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radiere societate inactiva - modalitati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radiere societate inactiva - modalitati

Buna ziua ! Am o societate fara activitate, am suspendat activitatea acum 3 ani aproximativ , stiu ca perioada de desuspendare a activitatii este de 3 ani, acum........ daca eu nu mai reiau activitatea ce se intampla? Pe mine nu mai mai intereseaza sa reiau activitatea . O pune registrul comertului spre radiere ?
Cel mai recent răspuns: Aura2 , utilizator 07:51, 19 Martie 2013
Registrul comertului nu o va radia decat daca societatea nu mai are organe de conducere, va cere instantei dizolvarea umata de radiere, insa dureaza si societatea devine activa dupa 3 ani de la suspendare. De la aceasta data veti avea datoria depunerii tuturor declaratiilor contabile, este ca si cum societatea ar functiona.
Puteti sa o suspendati pentru inca 3 ani sau sa o dizolvati si sa o radiati dumneavoastra printr-o hotarare AGA dupa ce iese din perioada de suspendare.
Sfatul meu este sa demarati actiunea de dizolvare simultana cu lichidarea urmata de radierea din registrul comertului in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata. Registrul comertului poate sa ceara in conformitate cu art. 237 din Legea nr. 31/1990 dizolvarea societatii insa acest gen de actiuni se fac la perioade destul de mari de timp... Cheltuielile ocazionate cu procedura de radiere conform art. 235(cu pretul hotararii redactate la serviciul de asistenta juridica de la registru comertului inclusa) va costa in jur de 500-600 lei, platibili in doua transe.
Multumesc pentru sfaturi, nu era problema de cei 5-600 ron , ci simplu fapt ca...statul nu te sprijina in nici un fel, vrea doar impozite taxe etc , nu-l intereseaza sa te ajute sa faci bani ca sa aibe si el e unde sa ia ... si nu mai vreau societatea.Multumesc mult de sfaturi o sa pornesc procedurile de dizolvare
Ati luat cea ma inteleapta hotarare...Faptul ca ati ramane in pasivitate fata de acesta problema nu va avantajeaza. Daca nu depuneti situatiile financiare periodice, intrati in inactivitate fiscala, acest lucru repercutandu-se asupra cazierului dvs. fiscal - situatie in care nu veti mai putea sa va infiintati o firma pana la clarificarea acestui aspect.
Care este situatia cazierului fiscal? Nedepunerea situatiilor atrage inscrierea in cazierul fiscal acest fapt doar administratorului sau tuturor asociatilor firmei? Stiu ca , in cazul cazierului juridic infractorul gasit vinovat se poate reabilita dupa o anumita perioada dupa ce si-a ispasit pedeapsa si se sterge din cazier. In cazul cazierului fiscal , daca se intampla cum se poate ajunge la un cazier curat ? In cazul in care o persoana are cazier juridic mai poate avea calitatea de asociat intr-o societate fara a avea atributii administrative ? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Cum procedez pentru reluarea activitatii unei societati ? i.patraulea i.patraulea Vreau sa reiau activitatea unei societati care a fost suspendata acum trei ani. Nu stiu insa daca trebuie sa reiau activitatea mai inainte sau daca este ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma suspendata IONASCUMARINA IONASCUMARINA Buna ziua , va rog sa-mi oferiti cateva informatii despre procedura de inchidere/dizolvare a unei firme suspendate 3 ani . Ce acte sunt necesare si care este ... (vezi toată discuția)
Societate suspendata hannah2001 hannah2001 Am o societate pe care am suspendat-o inainte de a intra impozitul forfetar adica inainte de 1 mai 2009, pe o perioada de 3 ani. Anul acesta a expirat ... (vezi toată discuția)