avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum procedez pentru reluarea activitatii unei ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum procedez pentru reluarea activitatii unei societati ?

Vreau sa reiau activitatea unei societati care a fost suspendata acum trei ani. Nu stiu insa daca trebuie sa reiau activitatea mai inainte sau daca este suficient sa merg sa spun ca vreau sa o radiez ..... Fac precizarea ca pe societate am un bun -auto- pe care as vrea sa il iau eu. Nu am nici un fel de datorii.
Cel mai recent răspuns: victoria teo , utilizator 15:47, 15 Februarie 2012
Notificare la ONRC pentru reluarea activitatii, apoi daca doriti masina factura catre cine doriti s-o vindeti.
Sfatul meu este sa mergeti la serviciul de asistenta juridica din cadrul registrului comertului pentru a vi se intocmi o hotarare de dizolvare-radiere fara lichidare a societatii in baza art. 235 din Legea nr. 31/1990 in care sa se arate si soarta autovehiculului dupa radierea societatii.
Vad ca parerile sunt impartite .... Ori reluarea activitatii cu vanzare ori hotarare de dizolvare radiere ?
Parerile nu sunt impartite deloc...daca doriti reluarea activitatii anuntati (notificati) registrul comertului sa reia din oficiu activitatea la trecerea celor trei ani; nu este obligatoriu sa reluati activitatea pentru a initia procedura de dizolvare-radiere fara lichidare.
buna, am radiat acum 3 ani societate suspendata; daca nu vreti sa reluati activitatea, faceti repede dosarul pt radiere - inainte de expirarea perioadei de 3 ani (daca era cu asociat unic era un pic mai simplu, dar nu cine si stie ce, presupunand ca asociatii sunt de acord):formularele de la r. comertului, hotarare AGA sau asociat unic de lichidare sau dizolvare in care specificati si ce bunuri exista si cum vreti sa le impartiti, bilant de lichidare/dizolvare pe zero, cred ca am mai luat un certificat fiscal de la administratia financiara ca nu avem datorii (am cam uitat, dar astea erau cele mai importante), e simplu ca ati fost in inactivitate si pt suspendare ati fost obligat sa aveti un certificat fiscal fara datorii;
in orice caz, formularele de lichidare/dizolvare (dupa caz), au explicatii despre ce trebuie sa anexati la cerere, daca si contabilul stie sa faca bilantul pe zero, nu aveti nevoie de consultanta; a, inainte de a depune dosarul la registru trebuie sa platiti impozitul la fisc, daca rezulta din bilant ca trebuie platit ceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare suspendare activitate - demersuri noi!? dumitru2000 dumitru2000 Suspendarea activitatii expira in 2 zile. Trebuie mers la ONRC cu o hot AGA prin care se mentioneaza ca deoarece expira suspendarea , se hotaraste reluarea ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma suspendata IONASCUMARINA IONASCUMARINA Buna ziua , va rog sa-mi oferiti cateva informatii despre procedura de inchidere/dizolvare a unei firme suspendate 3 ani . Ce acte sunt necesare si care este ... (vezi toată discuția)
Radiere societate inactiva - modalitati Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am o societate fara activitate, am suspendat activitatea acum 3 ani aproximativ , stiu ca perioada de desuspendare a activitatii este de 3 ani, ... (vezi toată discuția)