avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum procedez pentru reluarea activitatii unei ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum procedez pentru reluarea activitatii unei societati ?

Vreau sa reiau activitatea unei societati care a fost suspendata acum trei ani. Nu stiu insa daca trebuie sa reiau activitatea mai inainte sau daca este suficient sa merg sa spun ca vreau sa o radiez ..... Fac precizarea ca pe societate am un bun -auto- pe care as vrea sa il iau eu. Nu am nici un fel de datorii.
Cel mai recent răspuns: victoria teo , utilizator 15:47, 15 Februarie 2012
Notificare la ONRC pentru reluarea activitatii, apoi daca doriti masina factura catre cine doriti s-o vindeti.
Sfatul meu este sa mergeti la serviciul de asistenta juridica din cadrul registrului comertului pentru a vi se intocmi o hotarare de dizolvare-radiere fara lichidare a societatii in baza art. 235 din Legea nr. 31/1990 in care sa se arate si soarta autovehiculului dupa radierea societatii.
Vad ca parerile sunt impartite .... Ori reluarea activitatii cu vanzare ori hotarare de dizolvare radiere ?
Parerile nu sunt impartite deloc...daca doriti reluarea activitatii anuntati (notificati) registrul comertului sa reia din oficiu activitatea la trecerea celor trei ani; nu este obligatoriu sa reluati activitatea pentru a initia procedura de dizolvare-radiere fara lichidare.
buna, am radiat acum 3 ani societate suspendata; daca nu vreti sa reluati activitatea, faceti repede dosarul pt radiere - inainte de expirarea perioadei de 3 ani (daca era cu asociat unic era un pic mai simplu, dar nu cine si stie ce, presupunand ca asociatii sunt de acord):formularele de la r. comertului, hotarare AGA sau asociat unic de lichidare sau dizolvare in care specificati si ce bunuri exista si cum vreti sa le impartiti, bilant de lichidare/dizolvare pe zero, cred ca am mai luat un certificat fiscal de la administratia financiara ca nu avem datorii (am cam uitat, dar astea erau cele mai importante), e simplu ca ati fost in inactivitate si pt suspendare ati fost obligat sa aveti un certificat fiscal fara datorii;
in orice caz, formularele de lichidare/dizolvare (dupa caz), au explicatii despre ce trebuie sa anexati la cerere, daca si contabilul stie sa faca bilantul pe zero, nu aveti nevoie de consultanta; a, inainte de a depune dosarul la registru trebuie sa platiti impozitul la fisc, daca rezulta din bilant ca trebuie platit ceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare suspendare activitate - demersuri noi!? dumitru2000 dumitru2000 Suspendarea activitatii expira in 2 zile. Trebuie mers la ONRC cu o hot AGA prin care se mentioneaza ca deoarece expira suspendarea , se hotaraste reluarea ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma suspendata IONASCUMARINA IONASCUMARINA Buna ziua , va rog sa-mi oferiti cateva informatii despre procedura de inchidere/dizolvare a unei firme suspendate 3 ani . Ce acte sunt necesare si care este ... (vezi toată discuția)
Srl suspendata t_gheorghitza t_gheorghitza Am un srl suspendat pana la 24 octombrie2012.Este obligatoriu sa -l redeschid la termen ?Multumesc. (vezi toată discuția)