avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... timbru de mediu se mai poate da in judecata?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

timbru de mediu se mai poate da in judecata?

vreau sa imatriculez masina fara sa platesc timbru de mediu sa dau in judecata se mai poate?si vreau sa mai stiu daca se mai poate daca imi da si numere rosii pe durata procesului?si cum ar trebui sa procedez?va rog
Cel mai recent răspuns: asaftei91 , utilizator 13:31, 17 Martie 2013
de dat in judecata nu e greu de obtinut o hot. dorita e mai greu. incercati si solicitati o intrebare preliminara in instanta pt. CJUE.
ce inseamna cjue?da inca nu am dat in judecata vreau sa dau dar daca numi da numere provizorii pe durata procesului nu cred ca dau ca am si nevoie de masina asta e problema si vreau sa ma informez dinainte ca sa stiu.....multumesc mult oricum
Curtea de justitie a ue si angajati un avocat ca nu va veti descurca singur
1. Curtea de Justiţie a Uniunii Europene nu are competenta in ceea ce doriti dvs .. . Curtea de Justiţie interpretează legislaţia europeană pentru a se asigura că aceasta se aplică în acelaşi fel în toate ţările UE. De asemenea, soluţionează litigiile juridice dintre guvernele statelor membre şi instituţiile europene.

Referitor la intrebarea preliminara :
Instanţele naţionale din fiecare stat membru UE sunt responsabile pentru aplicarea corespunzătoare a legislaţiei europene în statul respectiv. Dar există riscul ca instanţele din diferite ţări să interpreteze legislaţia UE în moduri diferite.
Pentru a preveni acest lucru, a fost prevăzută o „procedură pentru pronunţarea unei hotărâri preliminare”. Dacă o instanţă naţională are îndoieli cu privire la interpretarea sau validitatea unui act legislativ european, aceasta poate şi, în anumite cazuri, este obligată, să solicite avizul Curţii de Justiţie. Acest aviz poarte numele de „hotărâre preliminară”.

2. Trimiterea la angajarea unui avocat nu este o solutie recomandabila pe acest Forum.
scurte precizari: cjue a fost investita cu o cerere de o instanta rom. chiar pe problema tx. auto pt. a se stabili daca este conf. cu normele ue, iar privind ce este recomandabil sau nu va rog sa-mi spuneti mai precis ca sa ma pot cenzura.

Alte discuții în legătură

Cjue, carta drepturilor fundamentale a ue si cedo Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Stimati colegi, Un cetătean român (si deci european) poate conform prevederilor Tratatului de la Lisabona sa se adreseze Curtii de Justitie a Uniunii ... (vezi toată discuția)
Sesizare curtea europeana de justitie geo-vem geo-vem Cum poate fi sesizata Curtea Europeana de Justitie de o persoana fizica ,juridica ? (vezi toată discuția)
Cerere preliminara martzianu martzianu Salutare, M-ar interesa si pe mine sa stiu procedura efectuarii unei cereri pentru pronuntarea unei hotarari preliminare. O pot formula in scris eu ... (vezi toată discuția)