avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare mijloc fix

Buna seara,

va solicit parerea vis a vis de urmatoarea speta: societatea achizitioneaza un apartament in scopul desfasurarii activitatii. Din cauza 1(unu) locatar care nu vrea sa semneze pentru acord ( desi activitatea firmei se desfasoara in acest apartament inca de la cumpararea lui), nu poate fi declarat ca punct de lucru. Din aceasta cauza consider ca inca nu pot inregistra cheltuiala cu amortizarea acestui spatiu, corect?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 23:54, 20 Februarie 2009
Este un mijloc fix neutilizat, ma gandesc, totusi, contabil vorbind , cheltuielile sunt necesare desfasurarii activitatii, activitatea este autorizata prin actul de la registrul comertului.Eu nu mi-as fce prea mari probleme din punct de vedere al impozitului pe profit.
Ma gandesc totusi si la gradul de neutilizare, poate asta ar fi, dar trebuie sa mai analizez...
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
multumesc mult!
Potrivit art. 31 alin. (1) lit. c) din Codul de procedura fiscala in cazul creantelor fiscale administrate de Ministerul Economiei si Finantelor prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin domiciliul fiscal, pentru persoane juridice, se intelege sediul social sau locul unde isi exercita gestiunea administrativa si conducerea efectiva a afacerilor in cazul in care aceasta nu se desfasoara la sediul social declarat. Mai mult, la art. 1 alin. (1) din Ordinul nr. 575/2006 se mentioneaza, contribuabilii vor fi declarati inactivi daca indeplinesc una din urmatoarele conditii:
a) se sustrag de la efectuarea inspectiei fiscale, prin declararea unor date de identificare a sediului social care nu permit organului fiscal identificarea acestuia;
b) organele fiscale au constatat ca nu functioneaza la sediul social sau la domiciliul fiscal declarat
Avand in vedere cele prezentate de dvs., cu privire la locul de desfasurarea a activitatii, comentariile anterioare coroborat cu prevderile art. 11 alin. (1^1) din Codul fiscal unde se precizeaza faptul ca autoritatile pot sa nu ia in considerare o tranzactie efectuata de un contribuabil declarat inactiv riscati ca toate cheltuielile companiei sa nu fie deductibile. In ceea ce priveste amortizarea cladirii ( spatiului) acesta este functional (pus in functiune) si in atare conditii trebuie amortizat, cheltuiala cu amortizarea fiind nedeductibila, deoarece nu este folosit in scopul obtinerii de venituri sau pentru nevoile companiei (nu poate fi declarat punct de lucru).
Umila mea parere este ca ce spuneti, nu prea are legatura cu speta noastra,decat daca despicam firul in 16 si ne complicam prea mult...Intrebarea se refera la inregistrarea cheltuielilor si nu la deductibiltatea lor.
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribuabil inactiv vedea vedea Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca in conformitate cu ordinul ANAF 819/2008 , privind declararea contribuabililor inactivi , daca nu depun la doua termene ... (vezi toată discuția)
Tratament fiscal cheltuieli utilitati, asigurare, impozite locale, salarii angajati, etc.. LuminitaT LuminitaT Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:O societate cu raspundere limitata, cu o investitie in conservare, care are un grad de neutilizare 90%, restul de 10% ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie pastrate actele contabile ale societatii ocristina ocristina am urmatoarea speta: sediul social declarat fara activitate acasa la patron , puct de lucru cu activitate(inclusiv birouri) declarat si inregistrat legal ... (vezi toată discuția)