avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata caldura dupa debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata caldura dupa debransare

Buna seara, detin o garsoniera, m-am debransat de la [EDITAT - incalca pct. 2.11 din Regulament], iar acum platesc 50 Ron/luna pentru tevile care trec prin casa. Nu am pus centrala termica, garsoniera fiind nelocuibila. Daca izolez tevile scade pretul facturii? Merita?
Astept raspuns! Multumesc!

Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:13, 16 Martie 2013
Un comunicat mai vechi al ANRSC (nr. 343/2011-2012) spunea:

\"Coloanele de distributie si de încalzire aflate în interiorul apartamentelor cedeaza
în mod continuu caldura în proprietatile individuale, iar la repartizarea consumurilor de
energie termica trebuie sa se tina seama de caldura cedata de acestea. Izolarea acestor
conducte conduce numai la o diminuare a consumului individual întrucât nu exista izolatie termica perfecta. Prin aceasta izolare nu se reduce cota aferenta consumului comun.
(...)

În baza inventarului însusit de asociatia de proprietari/locatari si predat prestatorului, acesta determina suprafata echivalenta termic a instalatiilor de încalzire aflate în proprietatea comuna si calculeaza lunar si exact în functie de indicatiile repartitorului comun, conform prevederilor din Norma tehnica aprobata prin Ordinul presedintelui A.N.R.S.C. nr. 343/2010:
a) cota procentuala pentru stabilirea caldurii cedate în spatiile comune;
b) caldura cedata de coloanele verticale în fiecare încapere din fiecare apartament, functie de izolatiile termice existente.\"


Cine va va masura parametrii izolatiei? Greu de spus.

In cei 50 de lei pe care ii platiti nu intra doar consumul individual (tevile care traverseaza garsoniera), ci si cota parte din consumul comun (casa scarii, subsol, culoare, uscatorii, holuri, etc.). Deci nu veti anula oricum complet costurile, chiar daca izolati tevile interioare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2013
mediator_comeaga, utilizator
Sidoniaa a scris:


Daca izolez tevile scade pretul facturii? merita?




Nu exista norma in vigoare care sa prevada ca izolarea sau indepartarea tevilor care tranziteaza proprietatea individuala are drept consecinta micsorarea obligatiilor de intretinere
Daca apartamentul nu este locuit nu va revine de plata obligatii/persoana,in schimb va revine obligatia platii parti comune
Daca apartamentul este debransat in conditii legale de la sistemul centralizat de incalzire,nu va sunt impuse cote aferente proprietate-consum caldura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament? ellena ellena Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la ... (vezi toată discuția)
Caldura platita pentru tevile care trec printr-un apartament debransat maxim constantin maxim constantin Va rog sa ma ajutati cu o problema.Luna aceasta la asociatie pe langa cele obisnuite am de platit si caldura,pentru tevile care trec prin apartament[explicatia ... (vezi toată discuția)
Cum pot elimina legal plata agentului termic din tevile ce traverseaza apartamentul? gev gev Buna ziua, Din cauza unor anomalii mari la plata caldurii in iarna care a trecut, anul acesta ne-am montat centrala de apartament, urmand ca spre ... (vezi toată discuția)