avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil minor dupa finalizare divort prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil minor dupa finalizare divort prin notariat cu 5 luni in urma

Buna seara,

Problema mea este urmatoarea in noiembrie anul treceut s-a finalizat divortul dintre mine si fosta sotzie , am avut un copil minor de 7 ani , am fost de acord ca fiul nostru s a aibe domiciliul la ea cu conditia sa il pot lua in fiecare saltaman si vacantele, eu sa platesc 200 ron pensie alimentara si sa particip la cresterea si educatia lui .........toate bune si frumoasa in primele 30 zile ...dupa care nu am mai putut lua legatura cu fiul meu , si fosta sotzie a inceput sa inchida telefonul... de pe 26 noiembrie nu mai am contact cu fiul meu nu mais tiu nimic despre cresterea siu educatia lui ..
Acum doresc s a deschid proces pentru a incerca sa obtin custodia lui ...as vrea sa stiu ce sanse pot avea sa il obtin sa creasca cu mine si actuala sotzie

Multumesc anticipat

Cu stima
Iulian
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:23, 19 Martie 2013
Se va face ancheta sociala, iar instanta va hotara tinand cont, in principal, de interesele minorului.
nu se mai pune problema custodiei. regula este ca autoritatea parinteasca se exercita in comun de ambii parinti, doar domiciliul se stabileste la unul dintre ei. de altfel solicitati instantei o hotarare prin care sa aveti acces la vizita copilului, iar nerespectarea hot. este infractiune. contactati un avocat specializat pe dr. familiei.
Dar acum ca incalca ce scrie pe hartia de la notariat .....nu se considera tot infractiune?
As dori sa incerc s a obtin domiciliul copilului la mine ....se poate deschide procesul in alt judeţ ?
Nu este în prezent infracţiune, legislaţia actuala are în vedere prevalenţa interesului superior al minorului, formulati acţiune în instanta, nu puteţi formula în alt judeţ, solicitaţi stabilirea domiciliu minorului şi va exista şi program de vizitate ce trebuie respectat şi în general obligaţiile părinteşti ce vizează chestiuni esenţiale în ceea ce priveşte minorul se vor lua de către ambii părinţi.
Conventia semnata la notar cu privire la minor este titlu executoriu! Nu trebuie sa mai dati in judecata Sotia,,,,,

Alte discuții în legătură

Anulare procura calatorie minor in strainatate aiulian aiulian Buna ziua , Acum 9 luni am facut pentru fosta mea sotzie ( atunci actuala) o procura pentru a iesi cu copilul din tara . ea imi purta numele ...acum ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna parinti necasatoriti catalin_ovidiu catalin_ovidiu As dori sa stiu ce drepturi si obligatii apar in urma obtinerii custodiei comune. Am un copil de 1 an si nu sunt casatorit cu mama acestuia. Cum relatia nu mai ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am divorțat la notar de comun acord. ambii copii ... aborg_2006 aborg_2006 Bună seara! Am divorțat la notar de comun acord. Ambii copii au rămas în grija mea, custodie comună, program nelimitat de vizită pt copii, tatăl ... (vezi toată discuția)