avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anulare procura calatorie minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anulare procura calatorie minor in strainatate

Buna ziua ,

Acum 9 luni am facut pentru fosta mea sotzie ( atunci actuala) o procura pentru a iesi cu copilul din tara . ea imi purta numele ...acum poarta numele actualului sotz , si am inteles de la copil ca face des vizite In Bulgaria ...actualul ei sotz fiind angajat la politia de frontier ..unde trebuie sa ma adresez sa anulez pasaportul si procura ..

Va multumesc
ce regim aveti dupa divort fatza de copil? procura e pe termen limitat, oricum. iar iesirea minorului cu pasaport nu se poate face decat cu procura sau hot de div irevocabila.
1. Nu e vorba se procura ci de declaratie acord.
2.avand in vedere ca ati divortat pe NCC autoritatea parinteasca se exercita in comun. Deci are nevoie de acordul dvs pentru a parasi Tara minorul.
3. Declaratia nu se anuleaza pentru simplu fapt ca I ati dat o pentru o perioada de timp care banuiesc ca s a scurs, pentru o singura calatorie. In asemenea declaratii trebuie Clar specificate destinatia, perioada, mijlocul de transport, persoana care I'l insoteste,
4. Nu are relevanta ca actualul sot lucreaza la Politia de Frontiera, legea se aplica pentru toata lumea.
5. Nu puteti anula sau cere anularea pasaportului minorului.
Pasaportul copilului nu se anuleaza la cererea dvs.
Mama nu se va mai putea folosi de caea declarfatie pt a oesi din tara cu copilul, daca va dori sa iasa si dvs inteleg ca nu sunteti de acord, mama se va putea adresa instantei pt ca hotararea ce se va pronunta sa suplineasca acordul dvs.
Ce va deranjeaza la aceste iesiri? Ii face ceva minorului in Bulgaria? E in dezinteresul minorului sa mai vada alte meleaguri?
Ca sa stiu ce sa va recomand, spuneti-mi ce probleme concrete sunt.
Buna ziua .
Nu ma deranjeaza ca viziteaza alte meleaguri , dar eu lucrez in strainatate si vin in tara la cateva luni si atunci nu il pot vedea , ca el pleaca in bugaria , sotul ei a invatat-o sa scrie ca nu are nevoie de acordul meu deoarece se aplica legea 248/2005 art.30 ...dar ea nu are decizie de la tribunal ..ci doar hartia de la notariat prin care avem custodie comuna cu domiciliul la ea ..ce pot face in aceste conditii?

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor dupa finalizare divort prin notariat cu 5 luni in urma aiulian aiulian Buna seara, Problema mea este urmatoarea in noiembrie anul treceut s-a finalizat divortul dintre mine si fosta sotzie , am avut un copil minor de 7 ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara a minorului fara acordul tatalul? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna ziua, Poate fosta mea sotie sa-l scoata din tara pe fiul nostru fara acordul meu? Precizez ca am divortat in 2010, inainte de aparitia legii privind ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara sorif sorif Eu sunt divortata, fetita, in varsta de 6 ani este prins sentinta de divort, in ingrijirea mea. In sentinta nu este stipulat programul de vizitare, intrucat, ... (vezi toată discuția)