avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Exista o cale legala de a inscrie copilul direct in ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Exista o cale legala de a inscrie copilul direct in clasa intai?

Buna ziua.
Am o fetita care in momentul de fata se afla la gradinita, grupa mare. As vrea sa o dau direct in clasa 1 si nu gasesc o cale legala. Este al doilea an consecutiv de grupa mare avand in vedere ca este nascuta in ianuarie .
Anul trecut a fost tot la grupa mare si nu am putut sa o inscriem in clasa 0 pentru faptul ca trebuia sa fie nascuta pana in 31 decembrie 2006 . Pentru o diferenta de doar 22 de zile a trebuit sa ramana la gradinita sa repete grupa mare. Si la cum arat metodologia de inscriere pentru anul scolar 2012-2013 trebuie sa o inscriu in clasa pregatitoare, avand in vedere ca ar face 7 ani pe 22.01.2014.
Ea deja stie sa scrie cu litere de tiparsi sa citeasca atat cu litere mici cat si cu litere mari de tipar. La evaluarea initiala facuta la inceput de an a avut punctaj maxim si practica a pierdut un an de zile. Sunt multi copii care termina clasa pregatitoare si nu sunt la nivelul acesta avand in vedere tematica pe clasa 0. Daca sunt obligat sa o dau la clasa 0 ar mai pierde inca un an fara sa evolueze si cum bine se stie aceatsa este perioada in care asimileaza foarte usor si repede.

Cu siguranta sunt si alti parinti care sunt in aceasta situatie si ma intreb daca exista o cale legala sa poata fi inscrisa direct in clasa 1? Am citi noua metodologie si doar cei nascuti pana in 31 12.2006 pot sa opteze si pentru clasa 1 fara a face clasa 0.
Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Camina33 , utilizator 20:40, 23 Martie 2013
"A pierdut" un an de scoala, insa "a castigat" un an de copilarie.

Nu va grabiti foarte tare sa o inscrieti la scoala. Si clasa zero e tot scoala, iar odata intrata in hora, nu va mai avea cum sa o intrerupa. Mai curand folositi acest timp pentru activitati care sa-i deschida sufletul si mintea, nu pentru a o invata neaparat sa scrie cu litere de mana. Asta are tot timpul sa faca de anul viitor.

Nu mi-o luati in nume de rau, insa eu regret si acum ca am gandit la fel cu copilul meu mai mic: "mai bine merge la scoala decat sa stea pe loc!". Ei nu stau oricum pe loc, ci evolueaza permanent, dar noi le putem castiga inca putina libertate si copilarie.

Sper ca alti utilizatori sa va dea si raspunsul dorit, eu personal nu-l stiu, insa am indraznit doar o parere care sper sa nu fie inoportuna. Mult succes!
Buna,
Băiatul meu este intr-o situație similară.
Te înțeleg perfect!
Ce soluție avem?
In cazul in care vom reuși acești copii se vor simți motivati si apreciati.
Este spre binele acestei tari pana la urma.
Câștigăm un an in câmpul muncii si aducem bani la bugetul de stat.
Atâta timp cât parintele considera ca este benefic pentru propriul copil nu vad niciun impediment in a integra copiii in sistemul de scolarizare cu cateva luni mai devreme.
Pe aceasta cale rog autoritățile sa permită părinților sa aibă in cuvânt de spus.
TREBUIE SA INCURAJAM ACCESUL LA SCOALA!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

inscrierea copilului in clasa 0 mir21 mir21 Va intreb,in legatura cu acea aberatie a ministerului educatiei de a inscrie copilul in clasda 0 incepand cu anul scolar 2011-2012, desigur nu stie nimeni ... (vezi toată discuția)
Testarea pentru inscrierea in clasa zero poate fi repetata? chira_chiriac chira_chiriac Buna ziua, Fiul meu a fost programat ieri la o testare pentru a merge l clasa zero si a obtinut 60 de puncte din 100. As dori sa intreb daca ar putea sa mai ... (vezi toată discuția)
La gradinita in grupa mare peste varsta de 6 ani Nytrai Nytrai Buna ziua, Am un baietel de 6 ani si jumatate si eu ca si parinte al lui consider ca poate sa mai stea un an la gradinita, nedorind sa-l inscriu inca la ... (vezi toată discuția)