avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea revolutionarilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea revolutionarilor

prin noua lege a revolutionarilor s-au stabilit o serie de drepturi pe care statul urmeaza sa le acorde revolutionatilor.Deasemenea, prin aceeasi lege ,revolutionarii trebuie sa-si depuna documentatia necesara pt preschimbarea certificatului de revolutionar. Pe perioada preschimbarii, vechile certificate raman valabile (asa zice legea), insa .........stupoare, clientul meu nu beneficiaza de indemnizatiile prevde lege intrucat nu are cerificatul preschimbat, este in curs de preschimbare. Avem actiune pe rol. Ce parere aveti de aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cristina Vasile , Avocat 23:26, 22 Februarie 2009
Indemnizaţiile se acordă, la cerere, începând cu luna următoare celei în care a fost depusă la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 documentaţia care a stat la baza preschimbării certificatului doveditor. Dovada datei la care a fost depusă documentaţia care a stat la baza preschimbării certificatului doveditor se face cu adeverinţă eliberată de Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989.
multumesc frumos pentru raspuns, domnule elis, aceeasi este si parerea mea. Am facut cerere in sensul indicat de lege prin care am solicitat drepturile respective, raspunsul a fost in sensul ca nu avem noul certificat intrucat acesta este in curs de preschimbare, motiv pt care am formulat actiune in justitie. Dosarul este pe rol, va voi tine la curent cu ce se va intampla pe parcursul judecatii. As fi interesata daca v-ati confruntat cu asemenea probleme si daca aveti cunostint de ceva practica juridica pe acest aspect . Va multumesc anticipat. Av. Vasile C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatii restante revolutionari 2013 ana191 ana191 Buna ziua,ma poate ajuta si pe mine cineva....in ce luna se dau indemnizatiile restante de revolutionari. Va multumesc (vezi toată discuția)
Cum sa dobandesc drepturi prevazute in legea 34/2004 ileanatudorache ileanatudorache Buna ziua, Sunt urmas al revolutiei din 89 si doresc sa intru in posesia unor drepturi stipulate in lege. Legea e mare si cu multe drepturi,insa numai usi in ... (vezi toată discuția)
Problema cu plata esalonata a indemnizatiilor pentru revolutionari CorneaCarmenElena CorneaCarmenElena Buna Seara. Tatal meu este revolutionar si i-a fost avizat certificatul de revolutionar in septembrie 2009.A mers la Buc, dupa el insa numele ii era gresit. ... (vezi toată discuția)