avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... auto furat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

auto furat

buna ziua, iata cam ce s-a intamplat:acum cam un an am cumparat o masina care e inscrisa in tara din 1997,ultimul proprietar inmatriculand masina in 2002.in noiembrie 2008 am fost sa ii fac ITP si sa demarez trecerea pe numele meu ...si stupoare masina este data furata din italia in 2002. la politie nu exista dosar facut pentru masina ci doar o instiintare a interpol italia.
dilema mea este :daca ii fac dosar masinii aceasta va fi retinuta de politie sau nu?...eventual ce se poate face in acest caz,masina am cumparato de pe un site specializat,actele dupa spusele politiei sunt ok nu sunt false ...
in caz de retinere a masinii pot recupera banii de la vanzator?
multumesc...
ps. masina este fabricatie '93,si desi are o varsta a costat destul de scump...(pajero)+ca am mai investit si in modificari..
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2009
floriansb, utilizator
Se poate dispune confiscarea speciala a autoturismului furat iar dvs va puteti indrepta impotriva vanzatorului , in termen de 3 ani , in vederea recuperarii pretului platit.
are vreo semnificatie faptul ca cel de la care am cumparat masina zice ca nu stia despre furt?.....
Banii ii puteti recupera de la vanzator dupa ce va judecati cu el.Sau sa va dea de buna voie banii inapoi si sa ii returnati masina.
Daca ati fost de buna-credinta poate ati avea o sansa sa nu pierdeti masina.Daca actele au fost in regula e posibil ca dvs sa fiti inselat.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca ati fost de buna-credinta poate ati avea o sansa sa nu pierdeti masina.Daca actele au fost in regula e posibil ca dvs sa fiti inselat.

avocat Claudiu Lascoschi

masina am luato de pe autovit, daca stiam ca e furata clar nu o luam ; furata sau litigiu egal;nu cred ca cineva arunca 6000 euro pe asa ceva + inca vreo 2500 in modificari ; acuma astept sa vad luni la politie ce se intampla, in functie si de ce s-a dispus de interpol.din pacate nu cunosc procedura in astfel de cazuri si mai ales ca e singura masina pe care o detin mi-ar fi greu sa o pierd.
@stoica si lasco va multumesc pentru raspunsuri.
si promit ca o sa va tin la curent....
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2009
floriansb, utilizator
Sa stiti ca era o vreme in care in Romania circulau masini furate.Erau printre primele masini scumpe care apareau in Romania.
Eu zic sa va luptati pt dreptul dvs.
Poate ca ar trebui sa incercati sa platiti si un avocat care sa se intereseze despre ce e vorba la organele judiciare.
In caz extrem incercati un proces.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare auto retinuta alexandrag12 alexandrag12 Buna ziua, am urmatoarea speta: am cumparat o masina provenita din Italia de la un vanzator persoana fizica din Romania (al 3-lea) proprietar, in baza unui ... (vezi toată discuția)
Punere sub sechestru alinacap alinacap Buna ziua, Fratele meu a fost arestat anul trecut 6 luni pt infractiune informatica. Au pus sechestru pe masina, laptop, telefoane, etc. Problema sta in ... (vezi toată discuția)
Cine raspunde pentru inmatricularea unei masini furate? dsy dsy Buna ziua! In vara anului 2006 am cumparat o caravana, marca Fiat, inmatriculata , de la un domn din Pitesti. Masina era inmatriculata in judetul Arges. Dupa ... (vezi toată discuția)