Vineri, 15 martie 2013, am depus cererea de calculare a timbrului de mediu pentru masina achizitionata in Germania. Azi, luni, 18 martie, mi s-a calculat timbrul de mediu la valoarea de 2335 RON, valoare pe care am achitat-o si apoi am depus dosarul pt inmatriculare la Politie. Tanti de la Politie a fost foarte de treaba si mi-a acceptat copiile xerox ale deciziilor de impunere si a chitantei de plata si mi-a zis ca pot pastra eu originalele (ceea ce e excelent pentru un proces de recuperare a timbrului).
Acum vreau sa recuperez acesti bani. Stiu ca cel mai simplu ar fi sa ma duc la un avocat, sa ii dau 200EUR si sa il las sa se ocupe el de tot si cel mai probabil asa voi si face, insa vreau sa stiu, inainte de a face asta, daca timbrul de mediu este "atacabil" in instanta si care ar fi motivele pentru care un atac ar fi de succes.
Taxa de mediu, daca a fost platita dupa 1 ianuarie 2013 nu se va mai castiga asa usor precum se castiga pana la 31 decembrie 2012.
Nu dati banii aiurea la avocati pt ca e foarte posibil sa ramaneti cu buza fripta. Eventual puneti o clauza sa platiti doar daca veti castiga procesul. Sau sa platiti dupa ce incasati banii de la stat.
Totusi taxele platite inainte de 1 ianuarie anul asta se vor castiga sigur. Sunt avocati care nu percep absolut niciun onorariu la inceput ci doar dupa ce e recuperata taxa. Accepta lucrul asta tocmai pt ca stiu ca se castiga 100%.