avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inventar la 31.12.2012
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inventar la 31.12.2012

Buna seara!!

Am terminat de calculat inventarul aferent anului 2012 si a iesit o lipsa marfa in gestiune neimputabila.

Pentru luna decembrie inregistrez:

% = 371
607 - ned.
378
4428

si 635=4427 ned.

Intrebarea mea este cum colectez tva aferent lipsei inventar in decembrie daca eu am depus decontul aferent acestei luni in luna ianuarie?

Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 21:10, 18 Martie 2013
Buna seara,

Il preluati in randul de regularizari din decontul lunii ianuarie 2013.

Numai bine
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
CONTABIUM, Contabil
inregistrare ch. in decembrie 2012
635= 4428
autofactura in martie
4428=4427
ar fi bine ca decizia de inventariere sa cuprinda si cateva zile din martie iar procesul verbal privind rezultatele inventarieii sa fie intocmit tot in martie pt. a putea justifica colectarea tva-ului in aceasta luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minus inventar marfa marcelaL marcelaL buna, va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o monografie contabila in ce priveste minusul la inventar marfa cu amanuntul.Minusul nu este imputabil. eu ... (vezi toată discuția)
Minus inventar neimputabil microintepindere. mine58 mine58 Buna ziua , Ce inregistrari contabile , ce documentatie si daca se plateste TVA si impozit la valoarea minusului neimputabil constatat la o ... (vezi toată discuția)
Tva nedeductibil amalianeag amalianeag Revin cu o intrebare legata tot de inchiderea anului 2009: Cum inregistrez acum, in iunie 2010, tva nedeductibil aferent lipsurilor la inventar? In ... (vezi toată discuția)