avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitatea intreprinderilor individuale
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitatea intreprinderilor individuale

Buna seara!
Am inregistrat la registrul comertului o II, cu obiectu de activitate vanzare cartele telefonice si accesorii pentru telecomunicatii, in feb 2013, cu sediul social acasa, iar punctul de lucru in alt spatiu, vanzarea am inceput-o in 10 martie.
Va rog sa imi spune-ti:
1 ce documente trebuie sa intocmesc, am inteles ca se tine in partida simpla?
2 care dintre urmatoarele obiecte trebuie sa le trec in registru inventar:
prelungitor, perforator registrele cumparate(cumparate doar cu bon de la magazin)
moilier,casa de marcat, stampila afisul si pancardele cu reclama magazinului de la intrare(cumparate cu factura)
3 am cumparat materiale consumabile de factura, iar din greseala am trecut pe acelas bon dupa care s-a facut factura si mancarea pentru animale,factura are urmatoarele sume total factura cu tva 150lei iar mancarea pt animale 25 lei va rog spuneti-mi cum fac nota de receptie si cum trec in registrul de incasari si plati respectiv cu ce suma.
4 pot trece in reg de incasari si plati, facturile de la sediul social,dc nu sunt pe numele meu, dar am contract de comodat cu sotul meu pe numele caruia sunt facturile, dar ch de la punctul de lucru si dc se poate incepend de cand le pot inregistra.
Pentru orice alte informatii despre intreprinderile individuale si declaratiile care trebuie intocmite va multumesc
Va multumesc anticipat

Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
laura2008_angel, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:44, 18 Martie 2013
Da. Contabilitatea in partida simpla. Completati registrul jurnal de incasari si plati, zilnic, cu valoarea din raportul z de la casa de marcat (incasarile si platile in numerar sau prin contul bancar al intreprinderii individuale).
Deduceri de cheltuieli ce vin din contractul de comodat. Acolo in contract trebuie sa apara clar ca ati pus la dispozitie o camera in suprafata de... care reprezinta un procent de ...din total apartament. Acel procent il aplicati asupra cheltuielilor de intretinere pe care le platiti, daca asa e trecut in contract. Nu se deduc cheltuieli cu energia, telefonul, gazele care vin pe numele persoanei fizice. Ar trebui sa aveti facturi direct pe pfa.
Treceti doar ce cheltuieli sunt deductibile din facturi.
Acum la inceput veti depune declaratia 220 cu venitul estimat. Cand va va veni decizia de impunere cu ratele pe care va trebui sa le platiti pentru impozit, fata de acest venit trebuie sa platiti tot trimestrial si contributie la sanatate si , in anumite conditii lunar si la cas.
va multumesc dar as dori daca aveti cunostinte si raspunsurile de la intrebarile 2 si 3 si de asemenea am uitat sa specific ca nu am nici un angajat sunt doar eu, iar eu nu am contract de munca, trebuie sa platesc contributii, trebuie neaparat facut contract de munca pt mine
De asemenea eu am trecut in registru de incasari si plati si cheltuielile de la reg com din feb chiar daca am deschis magazinul in martie e bine
in reg inv ce mai trebuiesa trec pe langa ce am intrebat la intrebarea 2
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
laura2008_angel, utilizator
Nu va trebuie contract de munca pentru dumneavostra. Contributiile la sanatate si, daca e cazul , la pensie le platiti pentru veniturile din aceasta activitate, nu pentru veniturile sub forma de salariu.
Treceti toate platile de la infiintare pe baza documentelor justificative(chitante, bonuri fiscale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii si registre obligatorii la intreprinderile individuale laura2008_angel laura2008_angel Buna ziua! Am infiintat o intreprindere individuala in feb 2013 si am inceput sa incasez in martieavand urmatoarele coduri caen ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie familiala vasilelacramioara vasilelacramioara am infiintat o asociatie familiala si va intreb ce documente contabile trebuie sa intocmesc am un magazin (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala Andrey23 Andrey23 Recent am deschis un II am de pus declaratia 220 norma de venit, am primit decizia de impunere, am facut deja achizitii pe II-ul deschis si as vrea sa stiu de ... (vezi toată discuția)