avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare sediu social - cea mai buna alegere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare sediu social - cea mai buna alegere

Am o firma care are sediu social (= proprietate personala a actionarului unic) in orasul A si care detine un imobil in orasul B.

As dori sa vand imobilul din orasul A si nu stiu unde e mai bine sa mut sediul social:
- in imobilul firmei din orasul B
- intr-un alt imobil dintr-un alt oras

Actualmente, actionarul impreuna cu familia locuieste in imobilul firmei din orasul B. In cazul unui control, este normal sa gasesti o familie care locuieste in imobilul unei firme?

Care ar fi o varianta acoperitoare in care sa nu trebuiasca sa dau explicatii in cazul unui eventual control?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 07:40, 19 Martie 2013
Sfatul meu este ca sediul sa fie in localitatea de domiciliu. Referitor la stabilirea sediului la imobilul proprietate personala pot sa va spun ca cel putin 70% din sediile firmelor sunt stabilite de comercianti la imobilul in care locuiesc.
Multumesc pentru raspuns.

In situatia data, este un pic invers: PF va locui in imobilul care apartine unei PJ.
Este o situatie intr-adevar atipica, dar daca va autorizati codul caen 6820- Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau in leasing aveti acoperire totala.
As putea sa fac un contract de comodat intre PF si PJ?
Este nevoie de 6820 in acest caz?
Ma alatur opiniei celor care nu sustin teza conform careia o pj da in comodat unei pf un imobil...Autorizati codul pe care vi l-am indicat si stabiliti o chirie modica.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am urmatoarea speta: 1. detin un srl in jud ilfov, ... valu1989 valu1989 Buna ziua, Am urmatoarea speta: 1. Detin un SRL in jud Ilfov, autorizat cu mai multe coduri CAEN inclusiv: 6820 pentru Inchirierea si subinchirierea ... (vezi toată discuția)
Cod caen inchiriere sediu ileana-mitrea ileana-mitrea Buna ziua.. firma mea, are in proprietate un imobil de birouri pe care dorim sa il inchiriem. In statutul companiei (SRL) exista cod CAEN - 6820 - inchirierea ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare pf versus pj buna ziua, situatia este urmatoarea: ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu taxa salubrizare pf versus pj Buna ziua, situatia este urmatoarea: Un srl are contract de COMODAT cu proprietarul unui apartament(in bloc) strict ptr ... (vezi toată discuția)