Am o firma care are sediu social (= proprietate personala a actionarului unic) in orasul A si care detine un imobil in orasul B.
As dori sa vand imobilul din orasul A si nu stiu unde e mai bine sa mut sediul social:
- in imobilul firmei din orasul B
- intr-un alt imobil dintr-un alt oras
Actualmente, actionarul impreuna cu familia locuieste in imobilul firmei din orasul B. In cazul unui control, este normal sa gasesti o familie care locuieste in imobilul unei firme?
Care ar fi o varianta acoperitoare in care sa nu trebuiasca sa dau explicatii in cazul unui eventual control?
Sfatul meu este ca sediul sa fie in localitatea de domiciliu. Referitor la stabilirea sediului la imobilul proprietate personala pot sa va spun ca cel putin 70% din sediile firmelor sunt stabilite de comercianti la imobilul in care locuiesc.
Este o situatie intr-adevar atipica, dar daca va autorizati codul caen 6820- Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau in leasing aveti acoperire totala.
Ma alatur opiniei celor care nu sustin teza conform careia o pj da in comodat unei pf un imobil...Autorizati codul pe care vi l-am indicat si stabiliti o chirie modica.