avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Conventii civile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Conventii civile

La un contract de prestari servicii baza de calcul a impozitului pe venit in cota de 16% a fost venitul brut. S-au calculat contributiile sociale si la aceeasi suma s-a retinut si impozitul de 16%.Este corect?

Argumentul a fost art.52 indice 1 alin.(2), din codul fiscal ( care prevede posibilitatea prestatorului de a opta pentru cota de impunere de 16%):"Impozitul pe venit se calculează prin reţinere la sursă la momentul plăţii veniturilor de către plătitorii de venituri, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului brut"
La o impozitare cu o cota de 10%, art.52alin.(2) punctul a) din cod fiscal se stipuleaza : "în cazul veniturilor prevăzute la alin. (1) lit. a)—c), aplicând o cotă de impunere de 10% la venitul brut din care se deduc contribuțiile sociale obligatorii reținute la sursă potrivit titlului IX^2;"
Va multumesc.



Alte discuții în legătură

Impozit pe venitul din conventii civile Atonn Atonn Buna ziua! Pentru pensionarii care obtin venituri din prestari de servicii in baza conventiilor civile , ce impozite se calculeaza si cum? Va multumesc!!! (vezi toată discuția)
Contributii sociale contract de cesiune a drepturilor conexe de autor. MitranStefania MitranStefania Buna ziua, Puteti sa ma ajutati cu urmatoarea problema? In cazul unui contract de cesiune a drepturilor conexe de autor (actori) incheiat intre o firma si un ... (vezi toată discuția)
Contributii drepturi de autor Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Care este baza de calcul pt.drepturi autor cu retinere finala 16%? Este corect ? Venit brut Chelt.deductibile-20% Baza de calcul pt.contrib.de pensii-Venit ... (vezi toată discuția)