avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare legea circulatiei - redobandire permis, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare legea circulatiei - redobandire permis, parasirea tarii, cale de atac

Infractiuni legea circulatiei:condus cu permis suspendat,fuga de la locul accidentului,imbibatie alcoolica 0,9 la mie, vatamare corporala grava din culpa(pasager din aceeasi masina)
Solutie: Condamnă inculpatul x la pedeapsa de 2 (doi) ani şi 3 (trei) luni închisoare.Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii aplicată inculpatului, pe durata unui termen de încercare de 5 (cinci) ani. Revocă măsura liberării provizorii sub control judiciar dispusă prin decizia penală nr.550/26.10.2011 a Tribunalului Iaşi, dosar nr.26562/245/2011/a4. (a fost arestat 4 luni de zile).Decizie curte de apel 04/03/2013.(recursul formulat de x a fost repins si a ramas hotararea judecatoriei)
Eliberarea sub control judiciar presupunea:
obligă inculpatul ca pe timpul liberării provizorii să respecte următoarele obligaţii: - să nu depăşească limitele teritoriale ale României; - să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; - să se prezinte la Poliţia Municipiului Iaşi, organ de poliţie desemnat cu supravegherea inculpatului, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; - să nu-şi schimbe locuinţa decât cu încuviinţarea instanţei; - să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme. - să nu se apropie de partea vătămată şi partea civilă, de martorii din lucrări, să nu comunice cu aceştia direct sau indirect; - să nu conducă nici o categorie de vehicule; - să nu se deplaseze la spectacole sportive sau culturale, în baruri, cluburi şi alte asemenea locuri care presupun prezenţa unui număr mare de persoane ori consumul de băuturi alcoolice.


Intrebari:
1)Cand poate da examen pt redobandire permis?
2)Se poate parasi tara?
3)Mai exista vreo cale de atac in sensul macar al micsorarii termenului de incercare(sunt sanse)?
4)Toate masurile de la eliberarea sub control judiciar cad?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:39, 20 Martie 2013
1. la 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare
2. nu poate parasi tara - este o obligatie impusa de instanta, care daca se incalca se va revoca beneficiul suspendarii
3.nu se poate micsora termenul de incercare. in cazul suspendarii sub supravegehre termenul este compus din pedeapsa efectiv aplicata plus un interval de 2 pana la 5 ani, in functie de cum aprecieaza instanta.
Inseamna ca nici Gigi Becali nu poate parasi tara?totusi solutia judecatoriei zice ca revoca masurile de la liberarea conditonata nu?am vazut solutii cand cei de la seviuciul probatiune au dat voie celui condamat sa paraseasca tara pt a putea munci ,multumesc!

1. La un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
2. Trebuie sa cititi atent hotararea, instanta avea posibilitatea sa interzica parasirea tarii.
3. Nu
4. Da. De acum incolo veti avea de respectat masurile impuse prin hotarare.

A se vedea Codul penal:

ART. 86^3
Măsurile de supraveghere şi obligaţiile condamnatului
Pe durata termenului de încercare, condamnatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte, la datele fixate, la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la alte organe stabilite de instanţă;
b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
Datele prevăzute în alin. 1 lit. b), c) şi d) se comunică persoanelor sau organelor stabilite la lit. a).
Instanţa poate să impună condamnatului respectarea uneia sau a mai multora din următoarele obligaţii:
a) să desfăşoare o activitate sau să urmeze un curs de învăţământ ori de calificare;
b) să nu schimbe domiciliul sau reşedinţa avută ori să nu depăşească limita teritorială stabilită, decât în condiţiile fixate de instanţă;
c) să nu frecventeze anumite locuri stabilite;
d) să nu intre în legătură cu anumite persoane;
e) să nu conducă nici un vehicul sau anumite vehicule;
f) să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire, în special în scopul dezintoxicării.
Supravegherea executării obligaţiilor stabilite de instanţă conform alin. 3 lit. a) - f) se face de organele prevăzute în alin. 1 lit. a) şi aceleaşi organe sesizează instanţa în caz de neîndeplinire a obligaţiilor pentru luarea măsurilor în condiţiile art. 86^4 alin. 2.
de fapt cea mai stringenta problema e cea cu permisul de conducere unii spun 5 ani altii 1 an sincer 1 an ar fi perfect;sau unii spun 2 ani 3 luni +termenul de incercare etc.
Da, s-a revocat liberarea provizorie, insa odata cu aplicarea unei pedepse cu suspendare sub supraveghere se impun cam aceleasi obligatii, care ar fi trebuit sa fie detaliate in hotararea instantei.
In legatura cu parasirea tarii, daca aceasta obligatia apare in hotarare, nu va putea trece serviciul de probatiune peste ea.
Daca nu apare si condamnatul dovedeste ca isi castiga existenta prin munca intr-o alta tara se poate institui un program de supraveghere care sa-i permita sa munceasca.

Alte discuții în legătură

Condamnare pentru permis ? florin_tufa florin_tufa Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul X pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul : - ... (vezi toată discuția)
Termen de incercare MihaiIancu MihaiIancu Buna ziua ! am si eu o nelamurire si va multumesc anticipat pentru raspunsuri..se poate da pedeapsa cu executare dupa terminarea termenului de incercare ? sau ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis anulat mirescu_geo mirescu_geo Buna ziua In data de 29-03-2012 am fost oprit de un echipaj de politie si testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0.85 mg. Okkkk Am fost chemat in ... (vezi toată discuția)