avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denunt calomnios - probleme cu vecinul reclamant, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denunt calomnios - probleme cu vecinul reclamant, oportunitate plangere

vecinul meu este reclamant de meserie.din 2011 cand am cumparat o proprietate langa el se tine de facut la reclamatii la adresa mea si a familiei mele.ba la sora mea care lucreaza la posta ba mie pe la apia chiar si la dna mamei mele la ministerul sanatatii sa-i taie pensia de boala iar la politie nenumarate pt diverse motive.toate se solutioneaza in favoarea noastra dar pierdem o gramada de timp bani si stres cu declaratiile si cu drumurile pt a lamurii acele reclamatii.nu poate fi oprit in nici un fel?
Cel mai recent răspuns: ContSters258148 , utilizator 11:52, 19 Martie 2013
Pentru garantarea drepturilor, stimabilul vecin nu poate fi oprit. Incercati sa il ignorati. Doar in cazul in care s-ar incepe urmarirea penala impotriva dv si dosarul s-ar termina cu o scoatere de sub urmarire ar putea fi acuzat de denuntare calomnioasa, in rest ... mare e gradina Domnului.
Succes!
am cateva dosare de urmarire penala care s-au solutionat in favoarea mea adica am fost scoasa de sub urmarire penala.ce e denuntarea calomnioasa?
Ca sa fiti scoasa de sub urmarire penala trebuie ca mai intai sa inceapa urmarirea penala. Este o diferenta intre neinceperea urmaririi penale si scoaterea de sub urmarire penala.

Denunţarea calomnioasă

Art. 259 Cod Penal: - Învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o anume persoană, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Dacă cel care a săvârşit fapta declară mai înainte de punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de persoana în contra căreia s-a făcut denunţul sau plângerea, ori împotriva căreia s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.

Va sfatuiesc sa va angajati un avocat si sa formulati plangere pentru denunt calomnios.

Daca situatia sta asa cum povestiti dvs. trebuie sa solicitati si cheltuieli de judecata( pentru dosarele penale unde ati fost cercetati, inclusiv onorariile avocatilor care v-au aparat) si puteti solicita si daune morale.

Insa toate cheltuielile de care faceti vorbire trebuie probate cu acte/facturi onorariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire ContSters140221 ContSters140221 De aproape 6 luni ploua cu plangeri penale la adresa mea ,a sotiei si a socrilor mei ,plangeri nefondate,jignitoare si cu caracter de denigrare atat in ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa elena1elena elena1elena ce masuri se puate lua impotriva unei persoane ca mia facut o denuntie la politie sa investigat a ajuns la procuratura si sa dat NUP.eu la randulñ meu ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios marcica marcica Fiind acuzat de ultraj, prin ordonanta procororului se dispune N.U.P. intrucat fapta nu exista.Termenul de contestatie a reclamantului fiind expirat .Poate fi ... (vezi toată discuția)