avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de Invaliditate Nerevizuibila
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de Invaliditate Nerevizuibila

Pensionar cu pensie de invaliditate gradul 2 (plaman drept extirpat , pneumopectomie , din 2004), in varsta de 43 ani...poate sa treaca la pensie nerevizuibila ?
Daca da , ce trebuie sa faca ? Ce cai trebuie sa urmeze ?
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 16:03, 19 Martie 2013
ART. 79 - Legea pensiilor

(1) Nu mai sunt supuşi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:
a) prezintă invalidităţi care afectează ireversibil capacitatea de muncă;
b) au împlinit vârstele standard de pensionare prevăzute de prezenta lege;
c) au vârsta mai mică cu până la 5 ani faţă de vârsta standard de pensionare şi au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.
(2) Constatarea situaţiilor prevăzute la alin. (1) lit. a) se face numai cu avizul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă sau al comisiilor centrale de expertiză medico-militară ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate nerevizuibila baraviorel baraviorel tatal meu inplineste anul din acesta 60 ani ,din 2003 estela pensie pe caz de boala gradul 3 de invaliditate,la ani acestia are dreptu sa fie pensia ... (vezi toată discuția)
Decizie medicala de incadrare in grad de invaliditate Bob67 Bob67 Buna ziua , Revin cu o intrebare in legatura cu pensia de invaliditate . Urmeaza sa-mi intocmesc dosarul pentru obtinerea pensiei de invaliditate ( ... (vezi toată discuția)
Pensionar de invaliditate nerevizuibil medical nicolpa nicolpa Daca esti pensionat pe caz de boala,cu inima dar ai si silicoza dobandita in timpul serviciului poti fi pensionat nerevizuibil ? (vezi toată discuția)