avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs in Interesul Legii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs in Interesul Legii

Ca urmare a initiativei ARPCC (Asociația Română pentru Custodia Comună) si a eforturilor acestei organizatii neguvernamentale, iata mai jos rezultatul. Am preluat informatia de pe blogul lor, pentru ca sunt convinsa ca este de folos utilizatorilor prezentului site.

În şedinţa din 18 martie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a soluţionat un recurs în interesul legii, fiind pronunţată următoarea soluţie:
- prin Decizia nr. 4/2013, ÎCCJ a admis recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, statuând că:
“În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 223 raportat la art. 39 alin. 2 din Legea nr. 71 din 3 iunie 2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul Civil, stabileşte că prevederile art. 396-404 din Noul Cod Civil, referitoare la efectele divorţului cu privire la raporturile dintre părinţi şi copiii lor minori, sunt aplicabile şi cererilor de divorţ formulate înainte de intrarea în vigoare a Noului Cod civil şi aflate pe rolul instanţelor de judecată în căile de atac.”

Alte discuții în legătură

Precriptia invocata si din oficiu leus leus Va rog o parere: Daca pe rol este o cerere de incuviintare executare silita pentru un credit prescris de acum 10 ani si litigiu se afla in faca de ... (vezi toată discuția)
Mai este valabil vechiul cod al familiei? gabi_br.ro gabi_br.ro Recent am primit o decizie judecatoreasca in urma unui proces pt majorare pensie de intretinere in care am avut calitatea de parat justificata de instanta pe ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani dan_plescan dan_plescan Buna seara Sentinta a deventi executorie. Dupa un an a fost introdusa cererea de incuviintare a executarii silite care a fost admisa. Imediat sa inceput ... (vezi toată discuția)