avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort fara acordul celuilalt sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort fara acordul celuilalt sot

Fratele meu locuieste intr-o alta tara cu sotia lui, au aparut neintelegeri intre ei si fratele a hotarat sa divorteze in Romania. Sotia lui nu este de acord, spunand ca ea n-o sa vina niciodata aici sa semneze vreun act cu privire la divort. Mentionez ca au si un copil minor. Intrebarea este: legislatia romana ii poate permite fratelui sa divorteze de ea chiar daca ea nu este de acord ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters284944 , utilizator 13:50, 20 Martie 2013
Competenta in divort e judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun. Fratele revine in tara sau de ce vrea sa divorteze in Romania ?
Va divorta chiar daca sotia nu e de acord, important e sa fie citata corect la adresa din buletin si la cea la care locuieste efectiv.
Se va judeca in lipsa.
Multumesc pentru raspuns ! Fratele vrea sa revina in tara doar pentru divort, el locuind in Anglia, la fel si sotia lui.
Cu privire la competenta, Noul cod de procedura civila:

Instanta competenta Art. 914
(1) Cererea de divort este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cea din urma locuinta comuna a sotilor. Daca sotii nu au avut locuinta comuna sau daca niciunul dintre soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cea din urma locuinta comuna, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia isi are locuinta paratul, iar cand paratul nu are locuinta in tara si instantele romane sunt competente international, este competenta judecatoria in circumscriptia careia isi are locuinta reclamantul.
(2) Daca nici reclamantul si nici paratul nu au locuinta in tara, partile pot conveni sa introduca cererea de divort la orice judecatorie din Romania. In lipsa unui asemenea acord, cererea de divort este de competenta Judecatoriei Sectorului 5 al municipiului Bucuresti.
Multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in alt judet turboxxl turboxxl Buna ziua, Daca am flotant in alt judet si depun o cerere de divort la judecatoria judetului in care stau acum cum se procedeaza? Sau este posibil acest ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!!!- competenta teritoriala divort madalinaadelina madalinaadelina Am si eu o intrebare,vreau sa divortez,eu acum sunt in judetul Ph,sotul este din alt judet,unde si eu am domiciliul,pot divorta in jud Ph daca am mutatie sau ... (vezi toată discuția)
Divorț în instanță. carmenelenavlad50@gmail.com carmenelenavlad50@gmail.com De 15 ani am plecat din București, acum locuiesc în județul Suceava (15ani), vreau să divorțez la judecătorie în Vatra Dornei se poate.Fostul soț are ... (vezi toată discuția)