avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Referitor: noua taxa de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Referitor: noua taxa de mediu

Noua taxa de timbru poate fi atacata in instanta?
Cel mai recent răspuns: relnic , utilizator 13:36, 25 Martie 2013
Da, si aceasta taxa poate fi contestata. Din cate stiu au fost deja introduse actiuni in instanta.
Pe ce motive se poate ataca?
La data de 20.02.2013 am depus la Tribunalul Prahova cererea de chemare in judecata pentru restituirea taxei auto. Mi s-a raspuns ca cererea mea nu indeplineste cerintele prevazute la art. 194 lit. a si b si art.150 alin. 2 Noul Cod de Procedura Civila. Rog, daca stie cineva care este noul model de cerere de chemare in judecata dupa Noul Cod. Mi s-a reprosat ca nu am mentionat CNP-ul, reprezentantul legal al pârâtei și nu am certificat pentru conformitate cu originalul înscrisurilor depuse. Cererea pe care am făcut-o a fost după vechiul model.


Cuprinsul cererii de chemare în judecată

Cererea de chemare în judecată va cuprinde:

a) numele şi prenumele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoane juridice, denumirea şi sediul lor. De asemenea, cererea va cuprinde şi codul numeric personal sau, după caz, codul unic de înregistrare ori codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar ale reclamantului, precum şi ale pârâtului, dacă părţile posedă ori li s-au atribuit aceste elemente de identificare potrivit legii, în măsura în care acestea sunt cunoscute de reclamant. Dispoziţiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile. Dacă reclamantul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;

b) numele, prenumele şi calitatea celui care reprezintă partea în proces, iar în cazul reprezentării prin avocat, numele, prenumele acestuia şi sediul profesional. Dispoziţiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile în mod corespunzător. Dovada calităţii de reprezentant, în forma prevăzută la art. 151, se va alătura cererii;


Mulțumesc frumos! Problema este că eu am considerat că reprezentanții legali ai instituțiilor pârâte, în speță ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE A MUNICIPIULUI CAMPINA, DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE A JUD. PRAHOVA și ADMINISTRAȚIA FONDULUI PENTRU MEDIU, sunt șefii acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizati sociale neplatite Agvil Agvil Buna!Va rog ma ajutati cu un model cerere chemare angajator in judecata pt.neplata cotizațiile sociale . (vezi toată discuția)
Buna ziua ! ma numesc silviu popa si am nevoie de un formular ... mihaias93 mihaias93 Buna ziua ! Ma numesc Silviu Popa si am nevoie de un formular de \"CERERE DE INSCRIERE a creantei in tabelul preliminar \" . Va rog sa-mi spuneti unde ... (vezi toată discuția)
Contestatie la judecatorie Vulturudac Vulturudac buna ziua,cum contest la judecatorie rezultatul unui concurs pt ocupare post la institutie de stat?doar depun actul la registratura si gata?sau trebuie ... (vezi toată discuția)