avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducãtor limba maghiarã - obținerea ...
Discuție deschisă în Traduceri

Traducãtor limba maghiarã - obținerea autorizației

Buna ziua! As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra. As dori sa-mi depun dosarul pentru traducator romana-maghiara. Am diploma precum ca am absolvit liceul in aceasta limba straina.
1. Mai am nevoie sa dau vreun examen? Daca da, atunci unde?
2. Sunt din Bacau. Dosarul se poate depune si aici sau este necesar sa ma duc la Ministerul Justitiei din Bucuresti?
3. Aproximativ, cat m-ar costa toata procedura? Ce taxe am de platit si unde?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
Gdaniela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 09:02, 21 Martie 2013
Informaţii privind calitatea de traducător si interpret
[ link extern ]

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca diploma Dvs. de bacalaureat corespunde criteriilor de mai jos, costurile pentru autorizare sunt mici iar actele si taxele necesare le gasiti in linkul mentionat mai sus.
Copia legalizată a diplomei de bacalaureat ori echivalentă din care rezultă că a absolvit un liceu cu predare în limba străină sau în limba minorităţilor naţionale pentru care se solicită autorizarea.
În cazul în care din diploma de bacalaureat nu rezultă în mod expres că solicitantul a absolvit un liceu cu predare în limba străină sau în limba minorităţilor naţionale (limba maternă) se va depune o adeverinţă de la liceul absolvit, în original sau în copie legalizată, din care să rezulte limba de predare.
...nu se acceptă:
- diploma de bacalaureat din care rezultă că solicitantul a absolvit un liceu bilingv sau intensiv o limbă străină sau a susţinut ca probă la examenul de bacalaureat limba străină pentru care solicită autorizarea;

Dosarul complet, trebuie depus la sediul Ministerului Justitiei din Bucuresti. Se poate transmite si prin curier dar va recomand sa veniti personal.
Pentru eventuale informatii despre examene, daca este cazul, reveniti cu intrebari tot in acest topic.
:luck:
L.C.
Va multumesc pentru raspunsul rapid acordat. Si pe diploma imi scrie ca am absolvit in aceasta limba, dar am luat si adeverinta, care dovedeste acest lucru. In legatura cu depunerea dosarului, care ar fi dezavantajul daca nu ma duc personal, doar il trimit? Voi primi un raspuns cu intarziere? In ceea ce priveste examenul, va mai trebui sa-l dau? Presupun ca voi primi o instiintare, nu? In concluzie, va trebui sa depun doar dosarul cu actele mentionate in cerere, iar taxele ce vor trebui achitate mi se vor spune atunci?
Observ ca nu ati citit materialul din linkul oferit de @freeelis mai sus. Descarcati documentul word din acel link si va veti lamuri asupra tuturor aspectelor.
1. Nu trebuie sa dati niciun examen.
2. La depunerea dosarului complet/verificat de cei de la registratura, primiti un numar de inregistrare care va este necesar la identificarea ulterioara a cererii daca sunt probleme/lipsa acte, etc. Daca il trimiteti prin curier si lipsesc acte din dosar, cererea poate fi respinsa pe motiv de acte incomplete ori daca va prezentati personal puteti preveni acest lucru daca e vorba de o copie legalizata, un timbru judiciar...de aceea am spus ca ar fi recomandat sa-l depuneti personal.
3. Taxele trebuie achitate inainte si toate chitantele incluse in dosar.
4. Veti fi instiintata asupra deciziei in termen de 30 de zile de la data depunerii dosarului, daca toate actrle sunt in regula, instiintarea va fi chiar autorizatia cu numarul alocat si o nota informativa care va informeaza, pe scurt, asupra obligatiilor ce le veti avea in calitate de traducator autorizat.
L.C.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obþine autorizaþia de traducãtor? mery52 mery52 Buna seara, va rog sa-mi spuneti ce autorizatii tb pt traducator, am SC - SRL si vreu sa fac activitate de traducator. Va multumesc pt ajutor (vezi toată discuția)
Autorizaþie traducãtor - acte necesare fmtana fmtana Buna, Eu am urmatoarele documente: Buna, Doresc sa depun dosarul pentru obtinerea autorizatiei de traducator la Ministerul Justitiei. Detin ... (vezi toată discuția)
Autorizare traducator engleza si italiana iota_mihai iota_mihai Buna ziua, Sunt absolvent de facultate,am facut la scoala aproximativ 10 ani de limba engleza,am diploma de absolvire care sa o ateste si am diploma de ... (vezi toată discuția)