avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura

sal tuturor ,e posibil sa nu fii pus unde trebuie mesajul meu dar sper ca ma ve-ti ajuta.Acum ma aflu in Anglia-colchester la munca si plecand repede din tara am plecat decat cu buletin.Aici imi trebuie pasaport ,se poate sa fac de aici o procura sa o trimit sotiei mele pt pasaport.S-a confruntat cineva cu o astfel de problema sau stie cum sa fac in continuare.Am inteles sau mai bine zis am citit cu ceva timp in urma ca se putea sa las o procura cuiva din familie care putea sa imi depuna actele sau sa imi ia pasaportul nui stiu exact.Ce ziceti se poate asa ceva fara sa fiu nevoit sa ma intorc in tara deorece as pierde serviciul.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:18, 22 Februarie 2009
Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple se depun personal de către solicitanţi, în ţară, la serviciile publice comunitare pentru evidenţa persoanelor ori la serviciile publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple, în a căror rază de competenţă au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, iar în străinătate, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României.
Persoanele care, din motive obiective, nu se pot prezenta personal la serviciile publice comunitare pot depune cererile prin mandatar, cu procură specială, autentificată în ţară de notarul public, iar în străinătate de misiunile diplomatice sau de oficiile consulare ale României.
Asadar, puteti face o procura unei persoane pentru a depune cererea pentru eliberarea unui pasapoart.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport gigelas gigelas Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva,ce acte se mai cer la eliberarea unui pasaport simplu (turistic) ? Care sunt taxele ce trebuiesc achitate si cam cat ... (vezi toată discuția)
Întrebare Butucanu Daniela Butucanu Daniela În cât timp se poate obține un pașaport nou în cazul în care l-ai pierdut pe primul? (vezi toată discuția)
Pasaport danut50 danut50 buna ziua cum pot schimba pasaportul temporar cu cel cu valabilitate 5 ani daca sunt in alta tara (vezi toată discuția)