avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Afise lipite pe usa mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Afise lipite pe usa mea

Buna ziua,

As dori sa stiu ce lege exista impotriva celor care lipesc afise - instiintari de plata - pe usa apartamentului proprietatea mea si unde pot fi ei reclamati.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:01, 23 Februarie 2009
Nu pot fi reclamati. Este un mijloc de comunicare recunoscut de instante. Se folosseste in situatia in care cel caruia trebuie transmisa "notificarea, instiintarea, somatia, citatia,etc" nu raspunde sau nu doreste sa primeasca respectiva hartie.
Mijlocul de comunicare recunoscut de instanta este "la usa" ,"la domiciliul", nu "pe usa", "lipit de usa".In general astfel de documente se transmit prin curierul institutiei respective, sau prin serviciu de curierat si ar trebui sa se inmaneze direct, pe baza de semnatura.Daca nu va gaseste ar trebui sa le lase in posta.Reclamatia cea mai buna ar fi sa nu raspundeti unei astfel de notificari, instiintari sau atentionati curierul in mod direct sau printr-un mic mesaj afisat pe usa dumneavoastra. ;)
Notificarile de genul acesta trebuie confirmate . nu se pot lasa in custia postala pt ca nu va recunoaste nimeni ca a primit o astfel de hartie. se afiseaza la adresa indicata de cel care trebuie sa primeasca notificarea si se confirma prin fotografiere sau intocmire de proces verbal cu martor
Dar nu e de la instanta si nici de la o institutie legala ci de la un obraznic de administrator de bloc care reaminteste ce sume sunt de plata.
Eu nu cred ca legea permite oricarui om sa lipeasca afise pe usa altuia.
Ma duc si eu la clientii mei care au sa-mi dea bani si le lipesc afise pe usa de la intrare?
Nu cred asa ceva.
Poate nu m-am exprimat eu bine dar am scris: instiintare de plata.
Ati mai pus aceasta intrebare, sub alta forma, pe alt topic, ceea ce este interzis de regulamentul de postare. Topicul de fata va fi inchis deoarece celalalt este mai precis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afise in scara blocului DumiAnd DumiAnd Buna! As dori sa stiu daca este ilegal sa lipesti afise in scara blocului si ce pot pati (din punct de vedere legal) cei care fac aceasta. Multumesc! (vezi toată discuția)
Aplicare prin lipire cu folie pe partea exterioara a usii de apartament. victor1906 victor1906 Buna ziua. Pe usa de la intrare de la apartament la bloc , i-mi este aplicat de catre un vecin ,diverse foi si hartii , care sa ma instiinteze despre ... (vezi toată discuția)
Refuzare primire preaviz concediere-solutii? ContSters76351 ContSters76351 Buna ziua, Am un salariat care a refuzat sa primeasca preavizul de concediere. I l-am trimis prin posta dar inca nu am primit confirmarea de primire. ... (vezi toată discuția)