avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Propunerea ºi administrarea de probe
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Propunerea ºi administrarea de probe

Intr-o cauza civila (sistare program vizitare minor), paratul cere amanare in repetate randuri... pt angajare avocat(justificat), studiere dosar si mai nou pt a studia raspunsul dat de partea reclamanta intampinarii facute de partea parata( s-a acordat un termen de 3 saptamani...foarte mare dupa parerea mea si nejustificat....pentru a citi o pagina). In sedinta in care s-a depus raspunsul la intampinare, avocatul paratului a depus fotocopii ale unor fotografii si chitante care sa dovedeasca cumpararea unor jucarii pt minor...si au cerut acel nou termen pentru studierea raspunsului. Acele fotografii si chitante au insemnat administrare de probe? si daca da...partea reclamanta ar fi putut sa depuna si ea probe in aceeasi sedinta o data cu raspunsul formulat? Este normal acordarea unui termen atat de mare la cererea paratului doar pt a studia o pagina? Imi poate explica cineva ce a fost si ce nu normal in tot acest episod?
Este permisa administrarea de probe gen foto, audio intr-un asemenea proces?
Se pot depune probe in dosar si in timpul cuprins intre termene (mai exact pana la termenul deja stabilit)? daca s-ar depune probe in acest interval ...cealalta parte ar putea cere din nou amanarea pt a le studia? daca s-ar depune probe si ar fi comunicate si partii parate ar mai putea totusi cere un nou termen ...pe ce motiv?
Martorii uneia din parti pot fi citati la cererea celeilalte parti chiar daca cealalta parte doreste sa ii aduca necitati?
va multumesc. O zi buna tuturor
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:26, 24 Martie 2013
Buna ziua,
1. incrisurile si fotografiile depuse la dosar de catre parat constituie probe administrate in cadrul probei cu inscrisuri.
2. reclamantul avea de asemenea posibilitatea de a depune incrisurile pe care le detine in vederea sustinerii cererii de chemare in judecata.
3. in ceea ce priveste temenul acordat de instanta de judecat(3 saptamani) nu este considerat un termen lung si probabil este singurul termen al condicii.
4.fotografiile pot fi depuse la dosar in cadrul probei cu inscrisuri
5.inteleg ca la acest termen de judecata s-au discutat probe, si a fost incuviintata proba cu inscrisuri. In acest caz oricare din parti, pana la urmatorul termen de judecata pot depune la dosar inscrisurile respective, iar daca cealalta parte nu a luat cunostiinta de aceste inscrisuri are posibilitatea de a solicita termen pt a lua la cunostiinta de continutul acestora.
6. daca o parte face dovada comunicarii inscrisurilor depuse catre cealalta parte atunci aceasta din urma nu mai are posibilitatea de a solicita termen pt a lua la cunostiinta de continutul inscrisurilor.
7. potrivit codului de procedura civila martori trebuie solicitati prin cererea de chemare in judecata sau prin intampinare.Lista martorilor incuviintati de instanta trebuie depusa in termen de 5 zile la registratura, cu indicarea numelui si a adresei.Exista insa situatii in practica in care instanta incuviinteaza aducerea acestora personal la urmatorul termen fara a mai fi citati.
cum poti face dovada comunicarii inscrisurilor....in ce mod i le poti comunica asa incat cealalta parte sa nu poate spuna ca nu le-a primit sau sa nu poata refuza sa le primeasca (exista posibilitatea ca avocatul celeilalte parti sa nu vrea sa le primeasca pana la noul termen stabilit doar ca sa poata cere inca o amanare pentru studierea lor). multumesc
Intervenţie moderator


@nikos_35

Am rugămintea să nu mai repostaţi acelaşi mesaj, pct. 3.3 din regulament interzice aceasta.
Vă rog să vă faceţi timp şi să citiţi regulamentul de postare. Mai jos aveţi un link la acesta.
www.avocatnet.ro/content/tag...

Mulţumesc!

Gabriela Pintea


cazacuioana a răspuns în topicul dublat:
Depuneti actele prin registratura la instanta de judecata, cu o lista in care veti mentiona ce acte depuneti si solicitati sa i le comunice.Depuneti exemplar si pentru instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pânã când pot sã depun probe noi? marusca marusca In cadrul unui proces sint reclamanta...am depus probele pe care le consider necesare si am depus raspunsul la intimpinare ,urmind sa am termen curind. Am o ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort, audieri martori razvan2487 razvan2487 La introducerea actiunii de divort paratul cere si partajul. Dupa audierea martorilor divortul a ramas in pronuntare si domnul presedinte a intocmit un alt ... (vezi toată discuția)
Probele audio sunt inscrisuri? KLTM KLTM Probele audio sunt inscrisuri la un dosar ? Adica, daca se cere incuviintarea lor ca proba se cere ca inscris sau cum se cere incuviintarea lor? Multumesc. (vezi toată discuția)