avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Bon de carburanti
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Bon de carburanti

Buna ziua

Pana acum bonurile de combustibil(cu valori cuprinse intre 100-300 lei) le-am inregistrat in contabilitate deducand 50% si 50% din valoarea de TVA, dupa HG 84/2013 daca nu este trecuta codul fiscal al beneficiarului nu mai sunt deductibile?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: olan_andreea , utilizator 13:45, 21 Martie 2013
de acum, BF trebuie sa fie sub 100 Eur si sa fie imprimat CUI al cumparatorului pentru a deduce TVA (cf. facturii simplificate). Altfel, pentru bonurile de combustibil cu deducere 50%, valoarea completa a TVA-ului se trece pe cheltuiala (nu se mai deduce TVA deloc, trec tot bonul pe cheltuiala - 50% din bonuri pe deductibil si 50% pe nedeductibil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile dupa 14 martie ludo ludo Buna ziua, Rog frumos o lamurire: Cum se va proceda, ca urmare H.G. nr.84/2013, dupa data de 14.03.2013 cu cheltuielile deductibile evidentiate pe un bon ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli cu bon fiscal cristian_conea cristian_conea Sunt PFA si am cumparat articole de birou cu bon fiscal stampilat, pe care e trecut fiecare articol in parte. Este aceasta cheltuiala deductibila ? (vezi toată discuția)
Deducere tva benzina simoponea simoponea Buna ziua! Pe firma am doua autoturisme unul care merg zi de zi si deduc 100% benzina si toate cheltuielile , ptr ca sunt administrator si il folosesc numai ... (vezi toată discuția)