avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... declaratie de la fostul sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

declaratie de la fostul sot

Am initiat demersurile de schimbare a numelui minorului si la AUTORITATEA TUTELARA mi-au cerut un inscris din care sa reiasa ca tatal NU DORESTE SCHIMBAREA NUMELUI MINORULUI.
Cei de la autoritate spun ca daca prezint si acel inscris imi vor da "unda verde" cu referatul .
Tatal si-a schimbat nr de tel , el locuieste in alta localitate, si din cate banui eu e detasat cu serviciul pe undeva prin tara.
Am trimis mail catre el ca sa-mi dea un inscris ori asa ori asa . (daca e de acord NOTARIAL , daca nu, o hartie de mana dar semnata) insa nu a catadicsit sa-mi raspunda vreo litera desi stiu cu siguranta ca isi citeste corespondenta.

Cum pot sa obtin acest act ?
Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: lili5 , utilizator 11:31, 23 Februarie 2009
daca autoritatea tutelara va cerut acel acord din partea tatalui, inseamna ca fara el nu se poate.Ni se pare normal.Atata timp cat copilul are si tata,e normal ca acesta sa-si dea acordul pentru schimbarea numelui copilului sau.
Nu aveti nici o alta solutie, trebuie sa-l gasiti...;)
domnule eurolex, autoritatea tutelara vrea o hartie care sa arate ca tatal NU este de acord si in cazul acesta ei issi dau acordul.
dar e la mintea cocosului ca daca isi dadea acordul nu mai apelam la ei,la autoritatea tutelara adica nu?

deci tot voi schimba numele copilului fie ca tatall vrea sau nu vrea, nu este asa?
deci eu doresc o modalitate de a obtine O declaratia de la el. ca da sau ca ba.
apelez la politie? sau?
Ultima modificare: Duminică, 22 Februarie 2009
lili5, utilizator
la inregistrarea nasterii parintii aleg ce nume de fam. va purta copilul, dupa inregistrare, daca copilul are si tata si mama atunci ei se vor pune de acord asupra schimbarii acelui nume...asa ca...

În referire la memoriul dvs. transmis prin e-mail Centrului Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor şi înaintat Inspectoratului Naţional pentru Evidenţa Persoanelor, spre competenţă soluţionare, prin care solicitaţi lămuriri cu privire la schimbarea numelui de familie al fiului dvs., vă comunicăm următoarele:

În conformitate cu prevederile art. 4, alin.1) şi alin.2) lit.(f) din Ordonanţa Guvernului României nr. 41/2003, privind dobândirea şi schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice, aprobată, cu modificări şi completări, prin Legea nr. 323/2003, pentru schimbarea numelui pe cale administrativă, urmează să vă adresaţi serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor în a cărui rază teritorială aveţi domiciliul.

Cererea de schimbare a numelui trebuie să fie motivată şi însoţită de următoarele documente:

copie legalizată de pe certificatul de naştere al copilului dvs.;
copie legalizată de pe certificatul dvs. de naştere;
copie legalizată de pe sentinţa civilă prin care s-a dispus desfacerea căsătoriei dvs., pe care să fie aplicată ştampila „definitivă şi irevocabilă”;
un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea căruia să nu fi trecut mai mult de un an;
cazierul dvs. judiciar;
cazierul dvs. fiscal;
în cazul în care tatăl nu este de acord cu schimbarea numelui de familie al copilului, atunci în conformitate cu prevederile art.7 alin.(1) din prezenta ordonanţă, va hotărî autoritatea tutelară prin decizie;
orice alte documente pe care le consideraţi necesare în susţinerea cererii dumneavoastră.

În cazul în care copilul dvs. a împlinit vârsta de 14 ani, în conformitate cu prevederile art.7 alin.(3) din acelaşi act normativ, cererea de schimbare a numelui de familie va fi semnată şi de acesta.

Totodată, vă aducem la cunoştinţă că, în conformitate cu prevederile art.13 din Ordonanţa Guvernului nr.41/2003, competenţa de aprobare/respingere a cererilor de schimbare a numelui de familie şi/sau prenumelui pe cale administrativă revin, preşedintelui consiliului judeţean, respectiv primarului general al municipiului Bucureşti.

Cu stimă,

*******************


intrebarea mea este :

cum pot sa obtin un raspuns de la fostul sot.
atata timp cat el nu imi raspunde nici macar la telefon.
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2009
lili5, utilizator
avokitten a scris:

la inregistrarea nasterii parintii aleg ce nume de fam. va purta copilul, dupa inregistrare, daca copilul are si tata si mama atunci ei se vor pune de acord asupra schimbarii acelui nume...asa ca...


la inregistrarea nasterii parintii aveau nume comun, asa ca nu au ales nimic.
dupa divort treaba e cam alta.
asa ca...
puteti vedea din raspunsul INEP de mai sus ca e chiar simplu sa schimbi numele copiliui atata vreme cat tata-su nu s-a dus in gaura de sarpe.
daca tatal zice da , face un act notarial si se rezolva la starea civila.
daca zice nu, se face un memoriu la AUTORITATEA TUTELARA si iar se rezolva la starea civila.
problema apare doar cand tatal nu e de gasit....
dar atunci cand tatal nu e de gasit totul devine problematic, nu-i asa?
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2009
lili5, utilizator

Alte discuții în legătură

Incuviintare schimbare nume copil minor dupa noul tata floare de gheata floare de gheata Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un temei legal tinand cont ca sa schimbat noul cod civil M-am recasatorit si am un copil de 5 ani din prima ... (vezi toată discuția)
Pot schimba numele de familie al copilului dupa divort ????? lery lery am divortat acum 2 ani si am un copil minor care mi-a fost incredintat pentru crestere si educare,sentinta este definitiva si irevocabila,acum m-am recasatorit ... (vezi toată discuția)
Nume de familie la divort Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Fara acordul sotului poate sotia sa ramana cu numele de familie avut in timpul casatoriei? Si daca da in ce conditii. Va multumesc (vezi toată discuția)