Am o intreprindere individuala care se ocupa de agricultura: In 2012 am primit subventii de la APIA in valoare de 3000 lei si fonduri nerambursabile pe masura 112 de 45000 lei. Va rog sa-mi spuneti daca aceste venituri se iau in calcul pentru stabilirea impozitului pe venit (vorbim de sistem real de impozitare)
În categoria veniturilor neimpozabile se cuprind şi formele de sprijin acordate din bugetul de stat şi din fonduri externe nerambursabile, deci nu se iau in calcul cand calculati impozitul pe venit
- sprijinul acordat producătorilor agricoli sub forma schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe complementare;
- sprijinul nerambursabil acordat potrivit Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală prin Axa 1 Îmbunătăţirea competitivităţii sectoarelor agricol şi forestier prin Măsurile 112 - Instalarea tinerilor fermieri şi 141- Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă;
Sursa: normele de aplicare la art.42 a) din codul fiscal.
Multumesc pentru raspuns, dar mai am o dilema. Cheltuielile care provin din folosirea acestor forme de sprijin sunt deductibile la stabilirea impozitului?