avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... II sau PFA consilier juridic
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

II sau PFA consilier juridic

Ca si consilier juridic imi pot deschide II sau PFA cu domeniul de activitate consultanta juridica?
Cel mai recent răspuns: Gheorgheni Alina G , Consilier juridic 18:11, 21 Martie 2013
Art. 11 din legea care guverneaza activitatea consilierilor juridici spune:

"Exercitarea profesiei de consilier juridic este compatibilă cu:

a) activitatea didactică universitară şi de cercetare juridică, activitatea literară, culturală şi publicistică nesalarizată;

b) funcţia de arbitru, mediator sau expert, în condiţiile legii şi cu respectarea prevederilor legale privind conflictul de interese;

c) participarea la comisii de studii, de întocmire a proiectelor de reglementări juridice."

Am mai auzit de persoane care si-au deschis astfel de intreprinderi individuale sau PFA-uri. Probabil ca daca nu superi pe nimeni (adica nu esti "luat la ochi") nici nu are cineva vreo treaba cu compatibilitatea sau incompatibilitatea.

Din art. 10 nu reiese vreo incompatibilitate, pentru ca se spune ca profesia de consilier juridic este incompatibila cu orice profesie salarizata in tara sau starinatate. Ca II sau PFA nu ati fi salarizat, deci nici incompatibil.

Pe de alta parte, nu pare ca ati fi nici compatibil, conform art. 11. Chiar e greu de spus... Retineti insa ca mai sunt persoane in aceeasi situatie si care o duc bine-merci. Deci puteti incerca.

offf..art. asta 10 zice de activitatea autorizata sau salarizata....nu stiu ce sa zic...la ce s-o referi autorizarea asta?
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
Gheorgheni Alina G, Consilier juridic
1. Vedeti si Decizia nr. XXII din 12 iunie 2006 a ICCJ cu privire la aplicarea dispozitiilor art. 46 alin. (1) din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul cererilor de autorizare a constituirii si de inmatriculare a societatilor comerciale de consultanta, asistenta si reprezentare juridica :
......
Admite recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In aplicarea dispozitiilor art. 46 alin. (1) din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, stabileste:

Cererile de autorizare a constituirii si de inmatriculare a societatilor comerciale de consultanta, asistenta si reprezentare juridica sunt inadmisibile.

Obligatorie, pentru instante, potrivit art. 329 alin. 3 din Codul de procedura civila.

2. activitati interzise PFA
[ link extern ]
Cornel Vasile, Consilier juridic
atunci e clar! multumesc! ca o parere personala cred ca le-a cam fost frica avocatilor de noi...si au avut grija!
si atunci si II ar intra aici?
Gheorgheni Alina G, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate consilier juridic - administrator al unei sc? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Este incompatibila functia de consilier juridic cea de administrator al unei societati comerciale? Potrivit legii ar fi incompatibilitate, dar conform ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)