avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... marire salar brut in caz de concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

marire salar brut in caz de concediu de risc maternal

buna ziua. am si eu o nedumerire daca ma poate ajuta cineva. eu sunt insarcinata in luna a 6 a si sunt in concediu de risc maternal. colegele mele ramase la servici aveau acelasi brut ca si mine. luna aceasta lor insa le-a fost marit salariul cu ocazia maririi salariului minim , astfel incat brutul lor a ajuns la 900. eu am ramas cu acelasi brut, salariul meu brut ar fi de 840 lei. nu trebuia sa mi se mareasca si mie salarul brut? care va fi cuantumul indemnizatiei de maternitate, dat fiind faptul ca eu am ramas la aceeasi 840 lei brut? va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: liliac1 , utilizator 11:39, 22 Martie 2013
Indemnizatia de risc maternal se calculeaza cu media veniturilor brute realizate in ultimele 6 luni inainte de intrarea in acest concediu medical (se calculeaza o medie zilnica). Atata timp cat continuati acest concediu, indemnizatia se va calcula cu aceeasi medie zilnica.
De asemenea, fiind in concediu medical, aveti contractul de munca suspendat, deci nu se poate face o marire a salariului.
Daca ati intrerupe concediul medical macar cateva zile, atunci ati putea primi majorarea de brut, dar la intrarea intr-un nou concediu medical se va recalcula media zilnica folosind veniturile realizate in ultimele 6 luni inainte de noua intrare in medical.
Atentie! noua indemnizatie calculata va fi mai mica decat o aveti acum, brutul majorat nu va avea nici o influenta asupra indemnizatiei, deoarece in cele 6 luni anterioare vor intra lunile de medical deja avute, in care ati beneficiat de indemnizatie 75%.
Cel mai important lucru pentru dvs. este sa reusiti sa duceti sarcina la bun sfarsit si sa aveti un copil sanatos. Va doresc acest lucru!


Pe perioada suspendarii c.i.m. nu se pot face modificări la continutul acestuia ... astfel , la revenirea din concediu angajatorul va emite o decizie de majorare a salariului si pentru dvs.
va multumesc din suflet ptr lamuriri. as mai avea o intrebare. indemnizatia mea de maternitate ce valoare va avea daca am avut acelasi brut de 840 lei?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariului in timpul concediului de risc maternal gasi09 gasi09 Buna ziua Ma numesc Radu Gabriel si ma confrunt cu urmatoarea situatie: Sotia mea a intrat in concediu de risc maternal pe data de 12 Ian. , apoi in ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal. spețe, lămuriri Mirela Stănciulescu Mirela Stănciulescu Bună ziua aș vrea să mă ajutați și pe mine cu câteva răspunsuri am fost în risc maternal din noiembrie până în 15 ianuarie pe luna noiembrie am ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal si concediu prenatal ELENAGOGONEA ELENAGOGONEA Buna ziua , Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum se calculeaza riscul maternal si concediul prenatal? din cate am citit riscul maternal este 75% ... (vezi toată discuția)