avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reducere sentinta tentativa de omor - dupa intrarea in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reducere sentinta tentativa de omor - dupa intrarea in vigoare a noului cod penal

buna ziua tuturor ! as avea o intrebare si anume - se reduce din pedeapsa art.20 cp. rap. la art.176 lit.b (7 ani si 6 luni ) dupa noul cod penal ? adica , exista posibilitatea de eliberare conditionata inainte de termen , avind in vedere ca sentinta definitiva din 08.04.2008 ? va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:33, 26 Martie 2013
In cazul infractiunii de tentiva de omor( art. 176), pedeapsa ce va fi stabilita de catre instanta de judecata este cuprinsa intre 7 ani si 6 luni( limita minima) si 12 si 6 luni, conform art. 21 C.penal.
Astfel, daca inculpatul are de excutat o pedeapsa de 7 ani si 6 luni, poate fi liberat conditionat dupa executarea a doua treimi din pedeapsa. De asemenea, pe langa fractia executata inculpatul trebuie sa fie staruitor in munca, sa fie disciplinat in executarea pedepsei si sa dea dovezi temeinice de intreptare, pentru a fi admisa de catre instanta de judecata o astfel de cerere.
pedeapsa nu va fi redusa o data cu intrarea in vigoare a noului cod penal
va rog frumos , puteti specifica mai exact cam cind ar putea sa intre in comisie daca el a fost arestat in mai 2011 si a fost scos la munca zi de zi , - este posibil ca sa intre in comisie inainte de a avea doua treimi din pedeapsa ?
nu este posibil decat daca are peste 60 de ani.

daca nu, va fi adus la comisie cand implineste 2/3 din pedeapsa. trebuie sa vedem si ce o sa prevada noul cod penal, s-ar putea sa fie adus la 1/2.
va multumesc deosebit de mult pt. lamurire !

ps. cind va aparea acel nou cod penal si unde, exact, se poate citi (rubrica sau articolul )

Alte discuții în legătură

Liberare condiționatã - indeplinirea conditiilor melinaR melinaR nepotul meu intra in comisia de eliberare conditionata in ianuarie 2014 ce sanse are dacacomisia ii respinge eliberarea pentru ca sigur asta fae la primul ... (vezi toată discuția)
Termenul cel mai apropiat pentru iesire din inchisoare MorosanuMadalina MorosanuMadalina Dupa ce perioada un detinut poate iesi mai repede din inchisoare, avand pedeapsa de 4 ani cu executare pentru aderarea sau sprijinirea unui grup infractional ... (vezi toată discuția)
Modificarile aduse de ncp: tentativa de omor melinaR melinaR buna nu stiu cum sa formulez intrebare dar din cite am citit in noul cod penal incadrarea de tentativa de omor s-a modificat sau nu am citit eu bine va rog sa ... (vezi toată discuția)