gnosy a scris:
(...) A luat legatura cu un cunoscut de a lui care a spus ca situatia este foarte clara, sa platesc amenda iar cu permisul se rezolva. Dupa cateva zile imi spune sa urmaresc posta ca trebuie sa vine de la tribunal o hartie legata de permisul meu si sa-i duc acea hartie. Intradevar, a venit hartia si a doua zi mi-a adus permisul, mi-a spus ca totul este rezolvat. (...)M-a oprit politia din Lugoj, eu nu aveam permisul la mine, le-am spus ca am permis dar este la preschimbat, unul dintre ei s-a dus sa dea statie si cand s-a intors i-a spus celuilalt ca totul este in ordine, ca intradevar am permis valabil aflat la preschimbat. Atunci politia nu stia ca eu trebuia sa predau permisul inca din 2008?
1. persoana care a ridicat permisul de conducere nu il putea ridica decat in baza unui certificat de grefa de la judecatorie, in mod sigur fiind vorba despre hartia de la judecatorie si pe care i-ati dat-o amicului respectiv.
acesta s-a dus la politie si avand vreun amic care lucra la eliberarea permiselor suspendate a primit permisul
dar in schimbul semnaturii pe un document numit "dovada de restituire a permisului de conducere" in care scria in felul urmator:
"Titularul a luat la cunostinta de prevederile art. 118 alin (4) si (5) din oug 195 potrivit carora este obligat ca in termen de 15 zile in termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere. Nerespectarea acestei obligatii atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce."
amicul care v-a adus permisul a uitat sau a a omis sa va dea tocmai acea dovada de restituire primita odata cu permisul si din aceasta cauza acum aveti si bonusul de 30 de zile.
din acest motiv nu mai aveti posibilitatea reducerii perioadei de suspendare la 30 de zile, de altfel nici regula de circulatie incalcata nu va permite aceasta reducere fiind vorba de trecere la nivel de cale ferata.
2. cand ati fost oprit de politie si ati fost verificat, de fapt s-a verificat existenta si valabilitatea permisului si nu stadiul suspendarii.
3. politia nu avea obligatia sa va mai trimita o alta adresa de predare a permisului din moment ce "ati primit" dovada de restituire a permisului de conducere in care era inscrisa obligatia de al preda in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hot. jud.
4. intrebati-l pe amicul respectiv despre "dovada de restituire".:)
5. cum de v-a venit hartia de la judecatorie prin posta, de regula se ridica personal, sau poate nu era vorba de certificatul de grefa?