avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Evitare taxa inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Evitare taxa inmatriculare

Buna ziua,

am o masina din 2000 / Euro 3 si vreau s-o vand, insa orice client ma intreaba daca mai plateste taxa de poluare inca o data ( masina a fost inmatriculata initial in Romania in 2002, apoi eu am cumparat-o in 2007 deja fiind inmatriculata). Eu nu am platit aceasta taxa de poluare atunci si am inteles ca daca vreau s-o vand, viitorul proprietar va trebui sa achite foarte multi bani... Este metoda legala de a-i da masina prin donatie si evita taxa? In caz de accident sau amenzi, viitorul proprietar le va prelua sarcinile respective si nu voi raspunde eu?
Cum o pot vinde si proteja in acelasi timp ?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 14:47, 22 Martie 2013
din pacate nu se poate evita plata timbrului la transcrierea dreptului de proprietate in cazul dvs, conform recentelor dispozitii ale OG 9/2013, ce va sfatuiesc este sa nu instrainati autovehicolul fara perfectarea actelor de radiere/inmatriculare, este vorba atat de plata impozitului cat si amenzi rovigneta, etc ce vor ajunge in sarcina dvs
am inteles ca prin donatie este posibil ! este imperativ a face contract de vanzare-cumparare si prin donatie? Daca donez nu mi se radiaza mie masina si o preia celalalt proprietar cu raspunderea sa?
daca incheiati act de donatie nu se face si vanzare cumparare, desigur insa textul legii vorbeste despre transcrierea dreptului de proprietate, forma actului nu are relevanta din perspectiva obligativitatii platii timbrului. Momentan ordonanta in vigoare nu este declarata neconstitutionala, fiind in vigoare produce consecintele juridice ca atare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu, taxa de poluare, hj, situatie ciudata petre32 petre32 Avand in vedere noua lege care intra azi 15 Martie privind inmatricularea autovehicolelor, va rog am o intrebare.. In cazul in care un proprietar a adus o ... (vezi toată discuția)
Contract comodat auto + certificat fiscal ? trafyctz trafyctz Buna ziua, intentionez sa vand o masina inmatriculata inainte de 2006, deci, cu taxa de timbru neplatita iar pentru a evita platirea taxei cel care o cumpara ... (vezi toată discuția)
Achitare timbru de mediu fara a vinde masinile. bogdan2k bogdan2k Buna ziua, Firma la care lucrez , vrea sa achite taxa de mediu pentru toate masinile ce le detine in parcul auto, si nu au deja o forma a taxei ... (vezi toată discuția)