Buna seara. Ma adresez dvs. cu o situatie care nu ar fi noua in domeniu.
Unchiul meu are trecut in carnetul de munca o vechime in perioada 1973 - 1974, la o intrebinere la care sustine el ca nu a lucrat in perioada respectiva.
Pentru perioada anilor 1972 - 1974 detine o adeverinta de vechime cu norme CAP de la o primarie, la care are atasate si copii cu extrase din borderoul de nomre, lucrand impreuna cu sotia sa la aceste CAP, cfiind si aceasta trecuta de asemenea in borderouri.
Sustine el ca este posibil sa fie trecut gresit in carnetul de munca ca angajat la respectiva intreprindere deoarece a lucrat in alte perioade la aceasta intreprindere (dovada fiind celelalte perioade de munca operate in carnet in perioada anterioara anului 1973).
Daca ar fi sa ignoram perioada de angajare gresita/suprapusa din carnetul de munca, in momentul de fata indeplineste conditiile de pensionare anticipata.
Intrebarea mea umila este: ce se va intampla daca depune dosarul de pensionare cu actele suprapuse la casa judeteana de pensii?
S-a mai confruntat cineva cu depunerea dosarului de pensie in astfel de situatii, cu suprapuneri de perioade, la casele de pensii si care a fost decizia autoritatii?
Multumesc anticipat.
sa explic mai exact. in carnet de munca perioada de vechime operta gresit este: 01.03.1973 – 11.02.1974 , iar in adeverinta cu norme CAP perioada lucrata este: 1972 - 1974. celelalte perioade in realitate la aceasta intreprindere este in perioadele 29.05.1968 – 06.02.1970 si 02.08.1971 – 25.12.1971.
Problema este ca prima perioada se suprapune integral cu vechimea de la CAP unde media normelor realizate este peste 3 ani raportat la normele planificate, astfel ca la CAP se prezuma ca s-a lucrat intergal 3 ani, iar vechimea de intreprindere nu mai poate fi luata concomitent cu vechimea de la CAP, ma gandesc eu. Poate ma insel....
Cum vor fi luate in seama cele 2 vechime suprapuse, avand in vedere ca vechimea de intrerprindere este suprapusa integral peste vechime CAP ? Ma gandesc ca este greu de admis ca persoana in cauza a lucrat la 2 unitati concomitent 8 ore/zi la intreprindere si multe norme de oridnul anilor intregi la CAP.
Multumesc anticipat pentru lamuriri suplimentare.
1)In adeverinta cu norme,nu se precizeaza zilele in care a muncit la CAP,doar anul.
2)Si acum sunt asigurati cu doua,trei joburi.
Asta nu inseamna suprapunere ?
Toate veniturile intra in calculul pensiei.
Normele realizate la CAP,transforate in timpi utili,inseamna stagiu de cotizare.
Creste stagiul total de cotizare,creste punctajul mediu anual,creste deci si pensia.
Cunosc multe cazuri de acest fel.Am facut si interventii pentru ele.
Interventii in ce sens? Vreau sa stiu daca au existat refuzuri din partea caselor judetene de pensii in privinta unor presupuse suprapuneri de perioade de vechimi? Multumesc.
Spor vechime
fartade
Vechimea in munca realizata la CAP, dar netrecuta in cartea de munca se adauga la sporul de vechime sau doar la pensie?
Mentionez ca am adeverinta cu ... (vezi toată discuția)
Pensie cap
Lupes Fenina
O persoanâ care a lucrat la CAP, născută la 05.10.1949 cu o vechime de 25 ani (data angajării este 1964-1990, anii 1964; 1965 nu a efectuat norma în ... (vezi toată discuția)