avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Suprapunere de perioade de vechime
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Suprapunere de perioade de vechime

Buna seara. Ma adresez dvs. cu o situatie care nu ar fi noua in domeniu.
Unchiul meu are trecut in carnetul de munca o vechime in perioada 1973 - 1974, la o intrebinere la care sustine el ca nu a lucrat in perioada respectiva.
Pentru perioada anilor 1972 - 1974 detine o adeverinta de vechime cu norme CAP de la o primarie, la care are atasate si copii cu extrase din borderoul de nomre, lucrand impreuna cu sotia sa la aceste CAP, cfiind si aceasta trecuta de asemenea in borderouri.

Sustine el ca este posibil sa fie trecut gresit in carnetul de munca ca angajat la respectiva intreprindere deoarece a lucrat in alte perioade la aceasta intreprindere (dovada fiind celelalte perioade de munca operate in carnet in perioada anterioara anului 1973).

Daca ar fi sa ignoram perioada de angajare gresita/suprapusa din carnetul de munca, in momentul de fata indeplineste conditiile de pensionare anticipata.
Intrebarea mea umila este: ce se va intampla daca depune dosarul de pensionare cu actele suprapuse la casa judeteana de pensii?
S-a mai confruntat cineva cu depunerea dosarului de pensie in astfel de situatii, cu suprapuneri de perioade, la casele de pensii si care a fost decizia autoritatii?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:26, 25 Martie 2013
Daca unchiul dvs. stie sigur ca in caea perioada nu a lucrat la intreprinderea respectiva sa mearga acolo si sa ceara sa i se faca rectificarile pe carnetul de munca.

Iata,despre ce interventie este vorba:

Buna ziua.In temeiul art.138 alin.a) din legea 263/2010 rog sa interveniti la ......... in dosarele ........ titular ......... si ............. titular ...........(sotia).Motivatie:In dosarul nr......... pentru 18 timpi(ani)utili s-au acordat 4 puncte,in loc de 10,3059.Adica 18 x 0,57255 = 10,3059.In dosarul nr............ pentru 24 timpi utili s-au acordat 10,3105 puncte,in loc de 13,7412.Adica 24 x 0,57255 = 13,7412.Mai precis nu s-au repectat prevederile art.162(2) din legea 19/2000 modificata prin legea 250/2007.Multumesc mult pentru intelegere. 15/07/2011 12:10

Pentru verificarea aspectelor semnalate, va informam ca solicitarea dvs. a fost transmisa ............, urmand sa primiti raspuns din partea acestei institutii.
01-08-2011 15:11

In primul dosar(sotul)a lucrat 37 de ani in grupa I-a la C.F.R.

Cei 18 timpi(ani)utili sunt perioada de suprapunere.

Am spus,ca am vazut multe dosare cu perioada de suprapunere(STAT+C.A.P.)

Cum se tarateaza 1 an cu suprapunere in cazul de fata:

Exemplu:

In anul 1973 a realizat la stat 1 punct
I se adauga 0,57255 puncte pentru 1 timp util(C.A.P.).
Astfel in anul 1973 a realizat 1,57255 puncte.

Cat priveste corectitudinea datelor din carnetul de munca,este o alta problema.

Multumesc interlocutorilor pentru discutiile constructive purtate pe aceasta tema.

Replica la raspunsul d-lui Tudor Valeriu: In conditiile in care decretul 92/1976 privind completarea carnetelor de munca s-a abrogat si carnetele de munca au fost scante, se mai permite operarea de modificari in acestea?

Replica la raspunsul d-lui Carp Mircea: Ma interesa mai mult pozitia caselor judetene de pensii vis-a-vis de presupusele suprapuneri cu normele CAP. Sa inteleg ca din postarea dvs. ca CJpensii refuza valorificarea acestor norme CAP? Si aceste refuzuri, de valorificare a punctajelor rezultate din normele CAP, cum au fost motivate? Multumesc anticipat.

Astept cu mare interes punctele voastre de vedere.
Din partea caselor locale,nu poate fi un refuz la astfel de cazuri de suprapunere.
Eu v-am spus ca am vazut(dosare)si cunosc multe astfel de cazuri,suprapunere(stat+agricultura).
Eu am facut interventii pentru modul de calcul al punctajelor acordate,timpilor utili.
Nu,pentru ca nu s-au luat in calcul perioadele de suprapunere.
Daca v-am spus ca se iau in calcul perioadele de suprapunere,nu va inteleg cu ce va incurca cei 3 ani,sau cati or fi,de suprapunere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face cumularea pensiei de cap de 0,25 pct cu pensie de stat 0,92 pct Octavian Hiera Octavian Hiera bunicii mei au lucrat 10 ani la au lucrat 10 ani la CAP si 25ani la stat .mentionez ca ia venit sa plateasca 5000 lei ron din ... (vezi toată discuția)
Spor vechime fartade fartade Vechimea in munca realizata la CAP, dar netrecuta in cartea de munca se adauga la sporul de vechime sau doar la pensie? Mentionez ca am adeverinta cu ... (vezi toată discuția)
Pensie cap Lupes Fenina Lupes Fenina O persoanâ care a lucrat la CAP, născută la 05.10.1949 cu o vechime de 25 ani (data angajării este 1964-1990, anii 1964; 1965 nu a efectuat norma în ... (vezi toată discuția)