avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permisul suspendat - durata urmaririi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permisul suspendat - durata urmaririi penale

buna seara. ma numesc Borics Ferenc , si as avea si eu doua intrebari...
in data de 12.02.2013 am fost prins traversand la nivel cu o cale ferata pe rosu.
mia fost suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile, si eliberat ''dovada fara valabilitate''.
in dimineata zilei de 13.02.2013 am fost nevoit sa duc masina la firma,( mentionez, lucram ca taximetrist) cand am fost oprit din nou.
mia fost retinuta dovada si eliberata alta dovada cum ca am condus auto pe drumurile publice cu permisul suspendat iar dovada expirata.
am fost condus la sectia de politie campia turzii jud cluj unde mi sa intocmit dosarul penal, in care am declarat ca neavand cine sa duca masina la firma am hotarat sa conduc eu. mentionez ca locuiesc in ludus jud mures.

intrebarea mea este urmatoarea...

de ce mi sa eliberat a doua dovada cu mentiunea '' a condus avand permisul suspendat iar dovada expirata, daca prima dovada era fara valabilitate?

si a doua intrebare...
cat dureaza pana imi voi recapata permisul in care dintre judete va trebui sa ma prezint la proces si la ce sa ma astept?

multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: puiutz90 , utilizator 01:47, 8 Iulie 2013
Cu o aparare corespunzatoare,este posibil sa scapati cu o amenda administrativa.
de ce mi sa eliberat a doua dovada cu mentiunea '' a condus avand permisul suspendat iar dovada expirata, daca prima dovada era fara valabilitate?. credeti ca sa aplicat legea corecta?
Pe dovada eliberata cand ati trecut la bariera pe rosu era formularea exact aceasta " dovada fara valabilitate ". ?
Din moment ce deja aveti dosar penal eu cred ca vi s-a dat o dovada fara drept de circulatie. Adica cu acea dovada nu aveati voie sa conduceti. "Dovada fara valabilitate" nu exista.

In primul rand lamuriti-ne ce scria pe prima dovada si in al 2lea rand poate stie cineva mai bine, cand nu opresti la calea ferata stiu ca se ia permisul dar se da dovada fara drept de circulatie?! Eu daca merg cu 130 in oras tot asa imi ia permisul dar mi se da dovada cu drept 15 zile de circulatie. Pt calea ferata nu se da cu drept de circulatie? Politisul care v-a luat permisul la calea ferata ce v-a spus? sa lasati acolo masina si sa plecati pe jos sau ca aveti 15 zile in care inca mai puteti conduce?

pe prima dovada scria ceva de genul, a condus autoturismul marca dacia logan culoare rosu+alb (taxi) cu numar de inmatriculare xxxxx pe strada xxxxxxx fiind inregistrat de aparatul marca xxxxxx fiind montat pe auto MAIxxxx neoprind la trecerea la nivel cu calea ferata cand semnalele cu lumini rosi fiind in functiune . la confiscarea: suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile. care mia fost retinuta a doua zii. si mau lasat sa plec, era noapte deja si nam stat sa citesc, am ajuns acasa am citit si am vazut ca in loc de numarul de zile scria fara valabilitate.

pe adoua scrie: a condus auto dacia logan cu numar de inmatriculare xxxxxxx pe strada xxxxx avand permisul de conducere suspendat, iar dovada expirata
Din ce vad eu aici este cum banuiam:
[ link extern ]

Pentru ce ai facut tu, ca nu ai oprit la calea ferata, trebuia sa iti dea dovada cu drept de circulatie 15 zile. Fara drept de circulatie se da cand esti baut de exemplu precum si alte cateva cazuri destul de izolate.

Acum treaba e destul de complexa pt ca "problema" este la primul politist care ti-a completat gresit dovada. Cel de-al 2lea politist nu stiu daca are vreo treaba, el a vazut ca pe dovada scrie ca nu ai dreptul sa conduci si la revedere.
Cauta-l pe primul politist (mergi daca ai posibilitatea la serviciul rutier unde lucreaza el) si cauta-l personal si spune-i ca el a facut o mare greseala din cauza careia tu o sa stai ceva timp fara permis. daca e om te ajuta cu un sfat cu vreo vorba buna la colegii lui ceva. Daca e vagabond ameninta-l ca o sa ii faci plangere penala pt neglijenta in serviciu. Ce a facut el e clar o neglijenta, el trebuia sa iti elibereze dovada cu drept de circulatie 15 zile. Tu ca un bun cunoscator al codului rutier cum e orice sofer din cauza asta ai mers a2a zi cu masina pt ca stiai si erai sigur ca ai dovada cu drept de circulatie 15zile. Nici nu te-ai mai uitat la ea.

In acelasi timp mergi si expune-le situatia celor sefilor de pe acolo, vorbeste frumos si vezi ce poate fi facut. Poate e vreo solutie sa se opreasca cercetarea penala....

Alte discuții în legătură

Numere roșii expirate. de ce mi s-a suspendat permisul 120 de zile în total? Claudiu cioi Claudiu cioi Buna seara! Numele meu este claudiu intamplarea pe scurt Am condus cateva ore cu numere expirate ..mi a fost reținut permisul dovada 15 zile ... am condus ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala razzu razzu Buna ziua, As dori sa ma lamuriti si pe mine cu o problema: am fost implicat acum o luna intr-un accident rutier- eram pe un drum principal in oras si m-am ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis dupa dosar penal ionicafrancesca ionicafrancesca buna ziua! am condus in ianuarie 2014 cu numerele rosii expirate si mi s a intocmit dosar penal care s a solutionat acum (clasat fara nicio amenda), in ... (vezi toată discuția)