Buna seara! Numele meu este claudiu intamplarea pe scurt
Am condus cateva ore cu numere expirate ..mi a fost reținut permisul dovada 15 zile ... am condus cu dovada luna de luna de pa procuror pana in momentul in care dosarul a ajuns la judecătoria unde cererea de prelungire a dovezi de circulație a fost respinsă în 85 de zile instanța s.a pronunța..renununtare la urmărire penală. In a 90 zi am mers la poliție unde am fost informat că mai trebuie sa astept inca 30 de zile 90 +30 ...intrebarea mea ..in baza cărui articol se suspenda 120 de zile ? Sau este legal ..Va multumesc
Se pare ca era obligatoriu să sustineti testarea cu 13/15 intrebari în interiorul celor 90 zile respectiv pe perioada suspendării permisului.
Neprezentarea la examinarea teoretica a dus la prelungirea suspendarii cu inca 30 zile
Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;
Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la alin.(1) lit.a) şi b, sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.