avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere roșii expirate. De ce mi s-a suspendat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere roșii expirate. De ce mi s-a suspendat permisul 120 de zile în total?

Buna seara! Numele meu este claudiu intamplarea pe scurt
Am condus cateva ore cu numere expirate ..mi a fost reținut permisul dovada 15 zile ... am condus cu dovada luna de luna de pa procuror pana in momentul in care dosarul a ajuns la judecătoria unde cererea de prelungire a dovezi de circulație a fost respinsă în 85 de zile instanța s.a pronunța..renununtare la urmărire penală. In a 90 zi am mers la poliție unde am fost informat că mai trebuie sa astept inca 30 de zile 90 +30 ...intrebarea mea ..in baza cărui articol se suspenda 120 de zile ? Sau este legal ..Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 14:13, 29 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca era obligatoriu să sustineti testarea cu 13/15 intrebari în interiorul celor 90 zile respectiv pe perioada suspendării permisului.
Neprezentarea la examinarea teoretica a dus la prelungirea suspendarii cu inca 30 zile

Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:

b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;

Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la alin.(1) lit.a) şi b, sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns domnul Florin ..informatia este prețioasă....! cel ce detine informatia are puterea . Toate cele bune!
Claudiu cioi, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mult succes dle Claudiu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis dupa dosar penal ionicafrancesca ionicafrancesca buna ziua! am condus in ianuarie 2014 cu numerele rosii expirate si mi s a intocmit dosar penal care s a solutionat acum (clasat fara nicio amenda), in ... (vezi toată discuția)
Solutionarea unui accident rutier in care persoana in cauza este vinovata si totodata victima leandrubadica1967 leandrubadica1967 buna seara ,sunt nou pe acest site,as dori si eu o lamurire,acum 2 saptamani am avut un accident cu masina ,am lovit o masina in spate care oprise brusc ... (vezi toată discuția)