avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am drept de reexaminare pentru eliberarea permisului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am drept de reexaminare pentru eliberarea permisului suspendat?

va rog sa ma lamuriti si pe mine.multumesc!
Cel mai recent răspuns: C.Geta , utilizator 14:48, 28 August 2009
Aveti dreptul, daca este doar suspendat si nu anulat. La sfarsitul perioadei de suspendare,veti face o cerere prin care cereti reexaminarea..
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
ContSters47264, utilizator
eu am auzit ca pot cere reexaminarea si ianinte de scurgerea celor 90 de zile de suspendare...si ca dac nu as trece examenul s-ar prelungi cu inca 30 de zile suspendarea..!asta as vrea sa ma lamuriti.multumesc frumos!o seara buna!
Art. 104

La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de catre seful politiei rutiere al judetului sau al municipiului Bucuresti pe raza careia a fost savarsita fapta ori de catre seful politiei rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane, dar nu mai putin de 30 de zile, in conditiile prevazute in regulament.
Art. 106

1. Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, dupa cum urmeaza:

a) cand permisul de conducere i-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

b) cand fapta a fost urmarita ca infractiune prevazuta de prezenta ordonanta de urgenta, iar instanta de judecata sau procurorul a dispus inlocuirea raspunderii penale cu una dintre sanctiunile cu caracter administrativ prevazute la art.91 din Codul penal;

c) cand a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conform art.104.

2. Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeste cu 30 de zile, daca titularul permisului de conducere nu promoveaza testul de cunoastere a regulilor de circulatie, in situatiile prevazute la lin.(1) lit.a) si b, sau nu se prezinta la serviciul politiei rutiere pentru sustinerea verificarii cunoasterii regulilor de circulatie.

Dacă ai permisul suspendat pentru 90 de zile, poti sa te prezinti pentru reexaminare oricand dupa expirarea dovezi!!daca promovezi testul de reexaminare se reduce perioda de suspendare la 60 de zile!!!!Dupa care poti sa te prezinti la seful politiei rutiere din judetul respectiv si sa depui o cerere pentru reducerea termenului la 30 de zile(de la expirare dovezii),daca vei avea noroc vei fi din nou sofer dupa 45 de zile!!!!

Multa bafta!!!!!!!!!!!si atentie in trafic!!!!!!
ideea este ca ce nu am inteles eu este faptul ca eu nu am absout nimic care sa ateste faptul ca am permisul la politie(ex.acea dovada de care vb dvs.).singura chestie pe care o am este o instiintare de la mai ipj giurgiu spr prin care mi se aduce la cunostiinta ca mi-a fost suspendata exeritarea dreptului de conducere pe o perioada de 90 de zile si ce risc daca o sa fiu depistat conducand in aceasta perioada.atat.multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere > producere accident Iulian_G Iulian_G Buna ziua! Pe 09 iulie nu am acordat prioritate si s-a soldat cu accident, doar daune materiale, fara raniti. Am mers la politie pentru constatare, cu ocazia ... (vezi toată discuția)
Reexaminare dupa suspendarea permisului ionel purcaru ionel purcaru Buna ziua, mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 zile pentru consum de alcol - 0.12 in aerul expirat, cu posibilitatea recuperarii dupa 30 zile ... (vezi toată discuția)
Redobandire carnet conducere la 30 zilebuna ziua ! se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile ... Teo15 Teo15 Buna ziua ! Se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile in cazul in care conducătorul auto a fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de ... (vezi toată discuția)