avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acte contabile- refacerea actelor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acte contabile- refacerea actelor

In cazul unei societati comerciale radiate , in calitate de fost administrator , in cazul disparitiei unor documente mai am obligatia de a reface actele furate sau disparute?
daca nu le refac care e pedeapsa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:44, 23 Martie 2013
Depinde de cand este radiata.

Daca sarcina de refacere v-a fost trasata de organul de control si daca nu va executati pedeapsa poate merge si pana la inchisoare. Desi, fiind radiata nu cred ca e cazul la dvoastra.
Daca v-ati propus dvoastra aceasta sarcina, puteti sa nu va grabiti.

Exista niste termene minime de pastrare a documentelor. Cam 5, 10 si in cazul statelor de plata 50 ani. Depinde ce va intereseaza.
dupa ce a fost radiata la o saptamana am primit sarcina ca in timp de 30 de zile sa refac actele.
cum stau lucrurile in acest caz?ce se intampla daca nu le pot reface?
Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 672 din 27 iulie 2005, cu modificarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. Articolul 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „
Art. 3. - Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani fapta contribuabilului care nu reface, cu intentie sau din culpa, documentele de evidenta contabila distruse, in termenul inscris in documentele de control.”

Aveti aici si un articol al avocatnet www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziunea fiscala in ncp dulshe dulshe pe noul cod penal care e incadrarea la contrabanda si evaziunea fiscala -? (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie ariana03 ariana03 Buna ziua as dori sa stiu care este termenul de prescriptie in cazul infractiunii de evaziune fiscala. va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala katya24 katya24 Ce se intampla daca esti gasit cu evaziune fiscala dupa 3 ani de la neinregistrarea facturilor? Risti amenda sau inchisoare?...Si daca risti amenda?,,,care ... (vezi toată discuția)