avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... am dreptul la somaj ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

am dreptul la somaj ?

Buna ziua,

intrebarea mea este daca am dreptul la indemnizatia de somaj in urmatoarea situatie:
am lucrat incepand din august 2011 timp de 4 luni part time 6h apoi din decembrie 8h pana in mai 2012 cand am fost operata la coloana vertebrala si am fost in CM pana in ianuarie 2013.Din ianuarie 2013 am revenit la servici si pana in prezent lucrez 8 h dar trebuie sa ma operez din nou de urgenta iar medicul de familie mi-a spus ca nu mai poate sa-mi dea concediu medical si ca trebuie sa ies in somaj.
Va rog sa-ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mobanu , utilizator 22:36, 23 Martie 2013
1. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca:
- va inceteaza contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni (cu program normal de 8 ore pe zi) de stagiu de cotizare la somaj.

2. - La stabilirea perioadei de 24 de luni nu se iau in calcul perioadele de suspendare a contractului individual de munca (CIM), cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii.
- Adica aceste luni de suspendare a CIM se scad din cele 24 de luni si se adauga luni de dinainte de aceste suspendari.

3. - Perioadele lucrate cu program partial de luicru sunt luate in calcul proportional cu programul normal de lucru.
- Adica 4 luni lucrate cu 6 ore pe zi inseamna 3 luni de cotizare ( cu 8 ore lucrate pe zi).

4. Daca veti fi concediata cu 01.04.2013 veti avea cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj in urma incetarii cim cu timp partial pds810930 pds810930 Buna ziua Am fost angajat pe 22 februarie 2012 cu CIM pe perioada nedeterminata, 8h/zi. Dupa o luna firma și-a schimbat denumirea si astfel mi s-a ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj dupa cim cu jumate norma si concediu crestere copil? Mira_A Mira_A Buna ziua, Beneficiez de somaj daca am lucrat inainte de a intra in concediu crestere copil cu norma 6 ore timp de cel putin un an? Am fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Mai beneficiez de somaj? simoalin simoalin Sunt in urmatoarea situatie: - in ianuarie 2014, in urma inchiderii firmei la care lucram, am obtinut dreptul la indemnizatie de somaj. - in aprilie 2014 ... (vezi toată discuția)