avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru de mediu

Daca am in vedere deschiderea unei firme de transport, care ar trebui sa fie ordinea pentru a plati o taxa cat mai mica? Infiintarea firmei si apoi cumpararea masinii, sau merge la fel de bine si invers?
Multumiri!
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 21:24, 24 Martie 2013
puteti infiinta societatea si ulterior sa achizitionati auto, in acest caz se poate achizitiona auto pe numele persoanei juridice si urmeaza regimul amortizarii in 5 ani, ori cumparati masina si o puneti la dispozitia societatii prin inchiriere/comodat
Va multumesc pentru raspuns! Totusi as vrea sa stiu care din cele doua variante este mai buna dpdv al taxelor, impozitelor, TVA sau timbrul de mediu?
Respect!
Despre restul taxelor nu stiu ce sa va spun insa strict timbrul de mediu nu are valori diferite pt persoanele fizice sau juridice. Asadar indiferent cum ati face timbrul de mediu il veti plati la aceeasi valoare.

Apropo daca aveti in calcul o masina autoutilitara (de genul cum sunt dubele) atunci sa stiti ca aveti noroc timbrul de mediu este mai micut decat la masini normale. Se calculeaza altfel si iese mai ieftin.
Multumesc de raspuns! In sfarsit, ma apropii de adevar! Am inteles cum sta treaba cu diferenta de timbru intre autoturism si duba, si ca nu exista diferente intre persoane fizice si juridice. Adevarat?
Ati inteles foarte bine.
[ link extern ]

Aveti mai sus adresa la care va puteti calcula timbrul de mediu. Nu uitati sa selectati corecr categoria din care face parte autovehiculul pe care vreti sa il cumparai (M1, N1 etcc).

Pentru a afla cum e mai bine sa achizitionati masina trebuie sa va adresati unui economist, unui contabil ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa mediu? laurean-s laurean-s o persoana cu handicap gradul II care nu poseda permis este scutita de taxa de mediu la achizitionarea unei masini? (vezi toată discuția)
Masina inregistrata pe persoana cu handicap luanette luanette buna ziua, as vrea sa achizitionez o masina de la o persoana cu handicap. problema este ca aceasta masina a fost adusa din Germania si a fost inregistrata ... (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez taxa de poluare? dacidaci dacidaci Buna seara Am achizitionat in 26.07.2008 un Iveco din Germania si in data de 24.09.2008 am achitat taxa de poluare in valoare de 5.294,00 ron la Adm. sct. 4. ... (vezi toată discuția)