avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA cheltuieli protocol
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA cheltuieli protocol

Buna ziua. Cum consider TVA- ul pentru o cheltuiala de protocol care a constat in achizitionarea de apa si dulciuri pentru niste colaboratori? Deductibil sau nedeductibil?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 18:22, 1 Aprilie 2013
pentru ce depaseste 100 lei se emite autofactura si se colecteaza tva in ultima zi a perioadei fiscale respective.
Nu cred ca m-am exprimat foarte bine anterior. Am o factura de 30 lei, apa, sucuri, etc. pentru o firma cu care am colaborat, iar aceste produse au fost livrate la firma respectiva, nu au fost protocol pentru vizitatorii nostri. Eu nu sunt foarte lamurita cum inregistrez factura respectiva si de ce maniera tratez TVA-ul, deductibil sau nu. Multumesc
O sa inregistrez cheltuiala respectiva ca si nedeductibila...
Ce inseamna le-am livrat?ati emis factura?
Nu, produsele respective au fost achizitionate de catre noi si duse direct la sediul colaboratorilor.

Alte discuții în legătură

Achizitie factura pe firma...bijuterii ionela11 ionela11 Bună seara, Situația este in felul următor: am primit o factura pe firma( firma este microintreprindere,) care este cu bijuterii cadouri de 8 mă ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli protocol iuli-ana iuli-ana patronul vrea ca fiecare angajat sa poata bea o cafea si apa minerala in fiecare zi, cheltuielile le voi inregistra pe protocol 2 % , e corect. (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli protocol andy_vlad andy_vlad Buna ziua, In urma modificarilor din acest an, va rog frumos sa imi spuneti cum se inregistreaza o factura de protocol, in speta cafea cumparata lunar pentru ... (vezi toată discuția)